Voor jou getest: Owlet Cam 2 en Smart Sock, een slimme babyfoon

Het staat torenhoog op het verlanglijstje van elke kersverse ouder: een babyfoon. Het aanbod is gigantisch en daar is sinds deze maand nog een nieuw model bijgekomen: de Owlet Cam 2 mét Owlet Smart Sock. Wij mochten deze innovatieve babyfoon voor jullie testen en delen maar al te graag onze bevindingen.

Een babyfoon: het is een klassieker op elke geboortelijst, maar welk exemplaar moet je aanschaffen? Ga je voor eentje met of zonder camera? Wil je je kindje in de gaten houden via de ouderunit of je smartphone? Wil je enkel je baby in de gaten houden of wil je meer info voor een geruster gevoel? Wij mochten de Owlet Smart Sock en Owlet Cam 2 testen. De Owlet Smart Sock houdt de hartslag, het zuurstofgehalte en de slaaptrends van de baby in de gaten. Bijkomend houdt Owlet Cam 2, een videocamera, altijd een oogje in het zeil. Een supercompleet pakket als je ’t mij vraagt, en dat allemaal via een app op je smartphone, handig!

De Owlet Cam 2

Beginnen doen we met de Owlet Cam 2, die je ook los kan aankopen. Met deze handige videobabyfoon kan je het reilen en zeilen van je baby volgen via je smartphone. In een oogopslag zie je de temperatuur en de vochtigheid in de babykamer, de Owlet vermeldt ook of de slaapplaats comfortabel is voor de baby. Alle instellingen zijn manueel aan te passen: wil je bewegings- en geluidsdetectie? En hoe gevoelig moet dit ingesteld worden? Je kan het beeld op je volledige scherm bekijken en zelfs inzoomen. Zoals standaard op een babyfoon is er ook een spreekfunctie, zodat je je baby kan sussen via je smartphone. Al moet ik bekennen dat ik deze functie nooit gebruik. De videokwaliteit kan je zelf instellen en is naar mijn mening superscherp. Het enige minpuntje voor mij persoonlijk is dat het soms een tijdje duurt vooraleer ik een melding krijg op m’n smartphone, terwijl onze ‘old school’-babyfoon toch iets sneller reageert. Een klein detail, maar iets wat ik wel handig vind als de baby bij jou op de kamer slaapt, is dat je het lichtje op de camera bij de baby zelf kan uitschakelen. Als je dan zelf gaat slapen, zit je niet met een vervelend flikkerend lichtje in je kamer.

Maar de Owlet is veel meer dan gewoon een babyfoon, de app legt het gedrag van je kindje vast met videoclips van de momenten voor ze gaan huilen, beginnen te bewegen of overstuur raken.

De Smart Sock

Wat de Owlet zo bijzonder maakt, is natuurlijk de Owlet Sock, het kousje dat de parameters van je baby in kaart brengt. Het kousje is gemakkelijk aan te brengen aan het voetje en je baby went er snel aan. De Smart Sock kan je al gebruiken van bij je thuiskomst van de materniteit tot dat je baby 18 maand is. Via de Owlet app kan je de hartslag, het zuurstofgehalte en slaaptrends van je baby volgen. Dat zorgt niet alleen voor een gerust gevoel, via de geschiedenis kan je je baby’s slaapgewoontes bijhouden. Onze dochter was zo’n 8 maand toen we begonnen met de Owlet Cam & sok, en ik vond het handig om de veranderingen in de dagelijkse routines te vergelijken met de slaaptrends.

Hoewel je alle producten afzonderlijk kan gebruiken, krijg je met een combinatie van de Owlet Cam 2, de Smart Sock & de app een volledig beeld van het slaapgedrag van je kindje. Het kousje geeft aan hoeveel uren je kind geslapen heeft, het aantal keer dat het is wakker geworden en de algehele slaapkwaliteit. Met deze info dokter je zelf de beste slaaproutine uit.

+

Haarfijne videokwaliteit, met inzoommogelijkheden

Gevoeligheid van bewegings- en audiodetectie kan je naar wens aanpassen

Mooi design, nu ook in een groene kleur

Gemakkelijk te installeren. In de verpakking vind je ook kabelgootjes om de draden veilig weg te werken

Statuslampje kan je dimmen

Owlet Sock zorgt voor gerust gevoel en is makkelijk om aan te doen

Geschiedenis is handig om de slaaptrends van je kindje te volgen

Kleine tijdspanne tussen het huilen/bewegen en de melding op de smartphone

De Owlet Smart Sock € 339, Owlet Cam 2 € 169 en de nieuwe Owlet Monitor Duo € 449 zijn te koop via owletcare.be. Owlet Cam 2 is zowel wit als in de rustgevende grijsgroene tint Sleepy Sage verkrijgbaar.

 

 

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier