5 redenen waarom kurk in huis een goed idee is

Kurk is zo iets dat je in elke meubelwinkel ziet, maar niet in elke huiskamer terugvindt. Zonde, want met kurk kan je veel meer doen dan je denkt. Hier zijn 5 redenen waarom kurk in huis een goed idee is.

1. Het is stijlvol

Kurk in decoratie en in meubelstukken zoals salontafels en krukjes, zorgt voor een warme sfeer in huis en geeft het meer structuur. Het is dus gewoon mooi om hier en daar een beetje kurk te hebben.

bol.com | Bloomingville - Vaas - Keramiek - Kurk - H22 cm - Donkergroen, Bloomingville:

..:

Bron foto 1.
Bron foto 2.

2. Het zorgt voor een goede akoestiek

We bedekken nu ook vaker volledige muren met kurk. Op die manier geef je je huis, en dan vooral de grotere kamers, een betere akoestiek.
Bovendien is het ook een ideale geluidsdemper. Dat kan al eens handig zijn wanneer jij of je buren nog eens een wild feestje organiseren.

Een kurkwand als accentmuur #kurk #wand …:

Bron foto.

3. Het is ecologisch dik oké

Kurk is een natuurlijk en duurzaam materiaal dat ook nog eens recycleerbaar is. Als je dus begaan bent met het milieu is kurk echt wel iets voor jou.

10 Trends Taking Over Home Decor in 2017:

loving the neutral/dark combo | #UOContest #UOonCampus:

Bron foto 1.
Bron foto 2.

4. Het is gemakkelijk te decoreren

We mogen natuurlijk niet vergeten dat kurk hét materiaal is om prikborden te maken. Wanneer je dus iets aan de muur wil hangen, kan je dat het best van al op zo’n met kurk bedekte muur. Bye bye hamer en nagels en hello kleine prikkertjes.

Small home office with a cork wall. Perfect for displaying mood boards. #officestyle:

Praktische Ideenwand Mehr:

Bron foto 1.
Bron foto 2.

5. Het is stevig en waterbestendig

Je kunt kurk ook perfect gebruiken om de vloer te bedekken. Want aangezien het stevig aan de vloer wordt vastgelijmd, zal hij niet verschuiven. Kurk is ook stevig en rekbaar. Als je er zware meubels op zet, zal hij altijd zijn oorspronkelijke vorm weer aannemen eens je de meubels opnieuw verzet. Zie je graag wat kurk in de badkamer? No problemo! Het is  volledig waterbestendig.

Cork Wall, another great texture to add warmth without overwhelming color.:

thom filicia (cork walls):

Bron foto 1.
Bron foto 2.

Ben jij overtuigd? Laat het ons weten!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier