10 tips om zalig te slapen tijdens warme nachten

Eindelijk kunnen we volop genieten van de zon! En als we de weerkaarten bekijken, kunnen we nog eventjes genieten van het mooie weer. Het enige minpuntje: door de warmte is het ook ’s nachts puffen en zweten. Met deze tips slaap je vanacht wél lekker door. Graag gedaan!

1. Maak gebruik van de koelere buitenlucht

Hou je ramen en deuren overdag zo veel mogelijk gesloten, indien mogelijk, doe ook de rolluiken naar beneden. Is het buiten wat afgekoeld? Zet dan je ramen open en laat de koelere lucht binnenstromen.

2. Slaap met een vochtig T-shirt aan

Er zijn ook heel wat trucjes om je lichaam af te koelen. Zo kan je bijvoorbeeld gaan slapen met een vochtige T-shirt aan. Tip: leg enkele droge handdoeken op je matras zodat deze niet beschadigd wordt.

3. Leg je kussensloop in de diepvries

Een geniaal trucje om af te koelen: leg je kussensloop overdag in de diepvries voor een heerlijk fris gevoel ’s avonds! Je kan eventueel ook je lakens erbij stoppen. Steek ze bij voorkeur wel in een diepvrieszak.

4. Zorg voor koude voeten

Je voeten afkoelen heeft een koelend effect op je hele lichaam. Daarom is het aangewezen om je sokken nat te maken met koud water en ze aan te doen om te gaan slapen. Bedek je voeten ook niet met je laken of dons. Wie niet met koude sokken wil slapen, kan voor het slapengaan een koud voetbadje nemen.

5. Neem een koele douche voor je gaat slapen

Neem geen ijskoude douche, maar een koele douche voor het slapengaan. Als je een koude douche neemt, moet je lichaam te hard werken om opnieuw op te warmen. Deze tip werkt niet de hele nacht, maar het kan je wel helpen om in slaap te vallen.

6. Drink voldoende water

Zorg dat je voldoende gehydrateerd naar bed gaat, zodat je niet uitdroogt door het vele zweten ’s nachts. Drink geen dranken met cafeïne of alcohol.

7. Maak een airco van je ventilator

Een ventilator is dezer dagen dé redder in nood. Met een simpel trucje maak je er een effeciënte airco van. Zet enkele flessen bevroren water voor de ventilator. De ventilator blaast de ijskoude lucht jouw richting in, zodat je geniet van een zalig fris briesje!

8. Warmtekruik in de diepvries

Gebruik je tijdens de winter een warmtekruik om je lekker warm te houden? Ook tijdens de zomer is het een handig ding. Vul je kruik met water en steek hem in de diepvries. Een heerlijke icepack voor in bed.

9. Draag losse slaapkledij (… of helemaal geen)

Less is more! Kies voor een loszittende, bij voorkeur katoenen, pyjama. Over naakt slapen lezen we dan weer verschillende theoriën. Gewoon eens zelf testen of het voor jou werkt.

10. Hang een nat laken voor je raam

Koel de hele kamer af door een nat laken voor je raam te hangen. De wind zal zo koude lucht naar binnen brengen en je kamer goed afkoelen.

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier