Wedden dat je je deodorant al jaren verkeerd gebruikt?

’s Morgens nog vlug even deodorant aanbrengen voor je de deur uitgaat, het is een vertrouwd ochtendritueel dat je wellicht wel zal herkennen. Maar wist je dat ’s morgens eigenlijk geen goed moment is om zweetgeurtjes aan te pakken?

young woman applying deodorant, studio white

Om er zeker van te zijn de dag door te komen zonder met onaangename zweetgeurtjes geconfronteerd te worden, gebruiken we met z’n allen flink wat deodorant of anti-perspirant, of het nu een stick, crème, roller of spuitbus is.

Heel vaak doen we dat ’s morgens, maar uit onderzoek blijkt dat je beter ’s avonds anti-perspirant kunt aanbrengen!

Voor alle duidelijkheid: de termen ‘anti-perspirant’ en ‘deodorant’ worden vaak door elkaar gebruikt, maar zijn in feite twee verschillende dingen:

  • een deodorant zal de zweetgeurtjes maskeren met een parfum en antibacteriële stoffen
  • een anti-perspirant zal de zweetproductie afremmen door de poriën tijdelijk af te sluiten.

Gebruik je ’s avonds een anti-perspirant, dan heeft het product de hele nacht tijd om goed in te trekken en zo z’n werk efficiënt te doen. ’s Morgens kun je zelf nog even vlug onder de douche springen zonder dat het product aan werking zal inboeten.

’s Nachts heb je bovendien een lagere lichaamstemperatuur, waardoor je minder zweet en je de anti-perspirant niet belemmerd wordt om diep in de huid te dringen.

’s Morgens zweet je al wat meer; het product zal daarom de zweetklieren minder vlot en minder diep bereiken, en dus minder efficiënt werken.

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier