Zondagse Kost: Zalm met Parmezaankorst
29-10-2018, 14:32
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Cine uit Herenthout zijn favoriet voor: Zalm met Parmezaankorst. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Ingrediënten voor 4 personen
4 stukken zalmfilets (ongeveer 200 g per persoon), 60 g Parmezaanse kaas, 40 g panko (grof Japans paneermeel), 400 g kerstomaten, olijfolie, peper en zout, 10-tal blaadjes basilicum
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Giet een scheutje olijfolie in een ovenschaal.
- Leg er de stukken zalm in.
- Meng in een kommetje de Parmezaanse kaas met de panko.
- Schenk er een scheutje olijfolie bij en meng tot de mix een beetje kleeft.
- Kruid met peper en zout.
- Verdeel de mengeling over de zalmfilets.
- Voeg de kerstomaatjes toe aan de ovenschotel.
- Schuif 15 à 20 min in de voorverwarmde oven, tot de vis gaar is.
- Werk af met verse basilicum.
Tip: heerlijk met een eenvoudige pasta met pesto!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier