Zie jij wat ik zie?

Misschien wel, maar of we het beiden even scherp zien? Heel wat mensen lopen nog rond met geen of een onaangepaste oogcorrectie. De Week van het Zien, die loopt van 10 t.e.m. 22 oktober, wil het belang van een goed zicht onderstrepen en biedt je de kans om jouw ogen gratis laten testen bij zo’n vijfhonderd opticiens.

Tachtig procent van de informatie die ons brein bereikt, komt van onze ogen. Dat maakt van ons zicht dus een belangrijk zintuig waar je maar best goed zorg voor draagt. Uit screenings die dit jaar uitgevoerd werden onder 100 actieve mensen, van 20 tot 60 jaar, bleek dat twintig procent van hen een slecht of onvoldoende zicht heeft en het niet eens weten. De meesten brengen ook te weinig een bezoek aan hun oogarts, van nooit tot 15, 10 of 5 jaar geleden. Nochtans is een regelmatige controle geen overbodige luxe. Een slecht zicht is vaak de oorzaak van meerdere medische klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, die eenvoudig vermeden / verholpen kunnen worden aan de hand van een juiste oogcorrectie.

Laat je ogen testen

De Week van het Zien wil het belang van een regelmatig bezoekje en van een goed zicht onderstrepen. Daarom kan je van 10 tot 22 oktober bij zo’n vijfhonderd opticiens gratis je zicht laten controleren. Met behulp van enkele eenvoudige tests wordt nagegaan of jouw zicht optimaal is. Je krijgt meteen de resultaten en eventueel informatie over een verdere opvolging. Indien de opticien bepaalde oogziekten of aandoeningen opmerkt die niet gekend zijn, dan zal hij doorverwijzen naar een oogarts.

Info: www.weekvanhetzien.be

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier