Zondagse kost: börek

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be. Hülya (42) uit Gent serveert het Turks ontbijt- of lunchgerecht börek.

“Er is niets mooier dan wakker worden met de geur van vers gebakken börek.”

 

Dit heb je nodig voor +-6 stuks

  • 30 g bladpeterselie
  • 300 g witte turkse kaas (of feta)
  • 150 g yoghurt
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 50 ml olijfolie
  • 1 pak filodeeg (+- 12 vellen)
  • Peper

Garnering: Sesamzaad en/of nigellazaad

Zo maak je het

• Verwarm je oven op 180°C
• Hak de bladpeterselie fijn
• Meng met de verbrokkelde witte kaas en kruid met peper
• Maak een beslag van yoghurt, ei, melk en olijfolie
• Leg twee vellen filodeeg op elkaar
• Bestrijk de vellen met het beslag
• Verdeel er wat van de kaasvulling over
• Rol het filodeeg voorzichtig op in de lengte, niet al te strak
• Draai de rol op
Tip: Het kan zijn dat het filodeeg in deze stap een beetje scheurt. Repareer de scheuren dan met een stukje overgebleven filodeeg, plak het vast met beslag
• Leg de börek op een met bakpapier beklede bakplaat
• Bestrijk met het beslag
• Werk af met sesam-en nigellazaad
• Bak de börek goudbruin in de voorverwarmde oven, ongeveer 20 min

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier