Zondagse kost: Broodpudding

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Vandaag serveert Colette (57) uit Maarkedal broodpudding.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Wij genieten op zondag graag met familie van zelfgemaakte broodpudding en een tasje koffie’.”

Ingrediënten voor 6 personen

  • 600 ml melk
  • ½ tl vanille extract
  • 400 g wit brood
  • 80 g bruine suiker
  • 3 eieren
  • 100 g rozijnen
  • Snuifje zout
  • Klontje boter
  • Bloem

TIP: Voeg aan dit recept 100g chocolade in stukjes en/of enkele sneetjes peperkoek toe

Zo maak je het

  • Verwarm je oven op 170°C
  • Verwarm de melk samen met het vanille extract op een laag vuurtje
  • Snij het brood in stukken en doe de stukjes in een grote mengkom
  • Voeg de bruine suiker, de losgeklopte eieren en een snuifje zout toe
  • Schenk de melk over de broodmengeling
  • Roer het mengsel om en meng tot je een beslag krijgt, er mogen nog enkele grotere stukjes brood in zitten
  • Voeg de rozijntjes (en eventueel de chocolade) toe en schep om
  • Beboter een cakevorm en bestuif met een beetje bloem
  • Giet het beslag in de cakevorm en strijk glad
  • Bak de broodpudding ongeveer 1u in je voorverwarmde oven
  • Haal de broodpudding uit de vorm en laat afkoelen op een rooster

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier