Zondagse kost: herfstschotel met pompoen

Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week serveert Marleen (50) uit Veurne een herfstschotel met pompoen. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Deze schotel kan je makkelijk op voorhand bereiden en ‘s avonds gewoon in de oven schuiven!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

1 kleine pompoen (+- 1 kg)
1 tl gedroogde tijm
2 sjalotten
2 teentjes look
300 g gehakt
400 g tomatenblokjes (1 blik)
300 g penne
125 g mozzarella
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het

  •  Verwarm je oven op 200°C
  • Snijd de pompoen in vieren en lepel er de zaden uit. Verwijder de schil en snij het vruchtvlees in kleine blokjes
  • Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat
  • Kneus en pel de look en leg hem tussen de pompoenblokjes
  • Kruid met tijm en besprenkel met olijfolie
  • Rooster 30 minuten in de voorverwarmde oven
  • Kook de penne al dente in gezouten water
  • Snipper de ui en stoof deze glazig in een beetje olijfolie
  • Voeg het gehakt toe en bak rul
  • Haal de pompoen uit de oven en verlaag de temperatuur tot 180°C
  • Doe ¾ van de pompoenblokjes samen met de tomatenblokjes in een keukenmachine en pureer tot een gladde massa
  • Meng de pompoenblokjes en de pompoen-tomatensaus onder het gehakt
  • Voeg de penne toe en schep om
  • Breng op smaak met peper en zout en schep alles in een ovenschaal
  • Snij de mozzarella in blokjes en verdeel over de herfstschotel
  • Bak de herfstschotel ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier