Zondagse kost: kip met oosterse saus

Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Hilde (52) uit Bellegem haar favoriete gerecht voor: kip met oosterse saus. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 75 ml sojasaus, 3 el azijn, 2 tl suiker,
  • 30 g gember, 4 kipfilets, 1 sjalot, 2 teentjes look, 100 ml groentebouillon, olijfolie, peper en zout

Zo maak je het

  • Neem een mengschaal en doe er de sojasaus, azijn en suiker in.
  • Schil het stukje gember, rasp het fijn en voeg toe aan de marinade.
  • Snij de kipfilets in hapklare blokjes.
  • Leg de blokjes in de marinade en laat 30 minuten rusten.
  • Pel de look en sjalot, snipper ze fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan op een matig vuur.
  • Voeg de gesnipperde look en sjalot toe. Laat enkele minuten stoven.
  • Haal de kippenblokjes uit de marinade en voeg ze toe aan de pan.
  • Bak de kippenblokjes enkele minuten aan, het vlees hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
  • Schenk de marinade en groentebouillon bij de kip en breng aan de kook.
  • Laat enkele minuten pruttelen tot de kip gaar is.
  • Proef en kruid bij met peper en zout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier