Zondagse kost: kip met oosterse saus
16-03-2018, 12:54
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Hilde (52) uit Bellegem haar favoriete gerecht voor: kip met oosterse saus. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
- 75 ml sojasaus, 3 el azijn, 2 tl suiker,
- 30 g gember, 4 kipfilets, 1 sjalot, 2 teentjes look, 100 ml groentebouillon, olijfolie, peper en zout
Zo maak je het
- Neem een mengschaal en doe er de sojasaus, azijn en suiker in.
- Schil het stukje gember, rasp het fijn en voeg toe aan de marinade.
- Snij de kipfilets in hapklare blokjes.
- Leg de blokjes in de marinade en laat 30 minuten rusten.
- Pel de look en sjalot, snipper ze fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan op een matig vuur.
- Voeg de gesnipperde look en sjalot toe. Laat enkele minuten stoven.
- Haal de kippenblokjes uit de marinade en voeg ze toe aan de pan.
- Bak de kippenblokjes enkele minuten aan, het vlees hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
- Schenk de marinade en groentebouillon bij de kip en breng aan de kook.
- Laat enkele minuten pruttelen tot de kip gaar is.
- Proef en kruid bij met peper en zout.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier