Zondagse kost: Swirl koekjes met Nutella

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten en smullen. Deze week is Stefanie (31) uit Moorslede aan de beurt. Zij maakt heerlijke koekjes met een vleugje Nutella. “Ik heb altijd succes als ik deze bak, de koekjes zijn altijd in een mum van tijd verdwenen!”

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Zelf dit receptje maken? Hup naar de keuken!

Wat heb je nodig (voor ongeveer 40 kleine koekjes):

  • 225 gram boter, op kamertemperatuur
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snuifje zout
  • ± 8 eetlepels Nutella

Hoe maak je het?

  • Mix de boter samen met de basterdsuiker en vanillesuiker tot een romig mengsel
  • Voeg de eierdooier toe en mix tot deze volledig is opgenomen
  • Kneed dit mengsel samen met de bloem en een snuifje zout tot een glad deeg
  • Verdeel het deeg in twee delen
  • Rol de eerste bol deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 2-3 mm dik
  • Leg de lap deeg op de huishoudfolie
  • Smeer de Nutella gelijkmatig uit over het deeg, laat het randje van een van de lange zijdes vrij
  • Rol het deeg op vanaf de lange zijde die ingesmeerd is, doe dit met behulp van de huishoudfolie
  • Pak de rol stevig in met huishoudfolie en rol nog enkele keren heen en weer over je werkblad
  • Herhaal met de tweede bol deeg
  • Leg de rollen deeg minimaal een uur in de koelkast
  • Verwijder de huishoudfolie en snij de rollen deeg in plakjes van ongeveer 1 cm dik
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bak de koekjes in 12-14 minuten op 180 graden

Gedaan? Smullen nu maar!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier