Zondagse kost: speculaaskoekjes
16-04-2018, 09:56
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Linus (9) uit Betekom zijn favoriete gerecht voor: speculaaskoekjes. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Ingrediënten (voor 20 koekjes)
125 g zelfrijzende bloem, 60 g bastaardsuiker (donkerbruine cassonade), 1 mespuntje zout, 1 el speculaaskruiden, 80 g koude boter
Zo maak je het
- Zeef de zelfrijzende bloem en meng met de bastaardsuiker, speculaaskruiden en het zout in een kom.
- Snij de boter in kleine blokjes en voeg toe aan het mengsel.
- Kneed tot een samenhangende deegbal.
- Wikkel de deegbal in vershoudfolie en laat minstens een uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Rol het deeg op een bebloemd werkvlak.
- Snij koekjes uit met je favoriete koekjesvormen.
- Schik de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- Smullen maar!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier