7 x toppers van eigen bodem: Sinterklaas kapoentje, gooi jij een Belgisch cadeautje in mijn schoentje?

De Sinterklaaskoorts stijgt nu de goedheilig man al eventjes in ons land vertoeft. Dinsdagnacht is het dan ein-de-lijk zover, cadeautjes à volonté voor alle brave kindjes. Nog op zoek naar last-minute inspiratie voor het Sintlijstje? Wij tippen graag zeven toppers van Belgische bodem.

Wist je dat ons land heel wat fantastische Sint-proof merken heeft? Ons kleine, creatieve landje heeft heel wat (duurzame) speelgoedmerken waar we bijzonder trots op mogen zijn! Wij zetten er graag enkele voor jou op een rijtje!

Tekentablet van Kidywolf

Kidywolf is een Belgisch speelgoedmerk met een origineel, trendy en vooral mooi aanbod speelgoed. Onze favoriet is ongetwijfeld de Kidydraw Pro Tekentablet. Kinderen leren om letters, cijfers of bestaande tekeningen nauwkeurig na te tekenen. De Kidydraw is tweezijdig, de achterkant van de tafel kan worden gebruikt als tekentablet, met een oplichtend LED bord dat de kleuren van de tekening ‘s nachts oplicht. Ideaal voor kleine creatievelingen. Daarnaast heeft Kidywolf ook leuke auto’s met afstandsbediening en kindercamera’s.

39,90 euro – kidywolf.com/nl/produit/kidydraw-pro/

De drie aaibare biggetjes van Lilliputiens

Nog zo’n fantastisch merkje: het uberschattige Lilliputiens. Nieuw én onweerstaanbaar voor de allerkleinsten is dit huisje van de wolf en de 3 biggetjes. Dit uit stof vervaardigde speelgoed, geïnspireerd op het verhaal van de wolf en de drie biggetjes, bevat 4 personages, 2 kleine huizen die de stro- en houten huizen voorstellen en een derde huis, dat het stenen huis voorstelt. Dit huis heeft een wand dat open kan en een schoorsteen waardoor de wolf naar binnen kan glijden. Dit speelgoed stimuleert de verbeelding, bevordert creatief spel en ontwikkelt fijne motorische vaardigheden. Voor mini’s vanaf 18 maanden. Maar ook voor oudere kindjes heeft Lilliputiens heel wat tof speelgoed.

49,99 euro – www.lilliputiens.be

Uren bouwplezier met magnetische tegels

Het perfecte speelgoed voor elke leeftijd: magnetische tegels. De sterke tegels van Cleverclixx zorgen ervoor dat de stukjes moeiteloos aan elkaar klikken, waardoor je ontwerpen stevig en stabiel blijven, of je nu in 2D of 3D bouwt. De mix van wit, blauw en paars gekleurde tegels zorgt voor een magisch effect in al je creaties. Kleine handjes klikken de tegels graag aan elkaar, terwijl grote kinderen heuse 3D-constructies kunnen bouwen.

Mega Ice Crystal Pack (180 stuks) – 198,95 euro – cleverclixx.com

Tjoek tjoek: de dierentrein!

Duurzaam, mooi én betaalbaar: Trixie heeft een geweldig aanbod houten speelgoed. En gezien een treinset in elke kinderkamer thuishoort, tippen we graag deze leuke houten dierentrein. Tjoek tjoek! . De locomotief heeft 3 magnetische wagons, elk met een ander dierenpoppetje erin. Door de verschillende sporen met elkaar te verbinden, trainen kinderen hun fijne motoriek en hand-oog coördinatie. En als het spoor eenmaal klaar is kunnen zij hun verbeelding de vrije loop laten. Het belletje rinkelt telkens als de trein passeert. Met het telraam kunnen het aantal rondjes om het spoor tellen bijgehouden worden. Met de vele accessoires kunnen kinderen een wereld creëren; dit stimuleert hun creativiteit.

59,95 euro – trixie-baby.com

Train je hersenen met SmartGames

Daag je kinderen uit met een van de vele fantastische SmartGames. Het Belgische SmartGames is de wereldleider in leuke puzzelspellen die de hersenen trainen. Tower Stacks is een spelletje voor kinderen vanaf 8 jaar. Waan je koning of koningin en bouw je eigen koninkrijk met Tower Stacks! Zodra je de hoogte in gaat, zullen de 9 puzzelstukken je echter al snel stapelgek maken. Plan daarom verdieping per verdieping hoe je alle puzzelstukken in je bouwwerk gebruikt. Kan jij de 80 opdrachten bolwerken? Torenhoog puzzelplezier verzekerd voor jong én oud.
19,99 euro – www.smartgames.eu

Uren klikplezier met Clics Toys

Clics Toys staat voor ecologisch en educatief speelgoed van Belgische makelij. De slimme bouwblokjes zijn geschikt voor kids vanaf 3 tot 8 jaar. Met één Clics-blokje kan oneindig veel gebouwd worden. Jaarlijks worden miljoen blokjes lokaal geproduceerd in Wuustwezel en ze worden gemaakt van gerecycleerd plastic. Op die manier is Clic Toys verantwoord speelgoed met een kleine voetafdruk. Een Clics-emmer bestaat uit bouwstenen met een kliksysteem waarmee je snel en gemakkelijk dingen in elkaar kan zetten. Volg het bouwplan of laat je leiden door je eigen grenzenloze fantasie. Naast de standaard 8-in-1 emmers komen er vier nieuwe thema-emmers bij: Politie, Brandweer, Dino’s en Builders.

Van 14,99 euro tot 119,99 euro – clicstoys.comn

Smullen, smullen, smullen!

Geen Sinterklaasfeest zonder chocolade! De Belgische chocolademaker Libeert heeft maar liefst vier miljoen figuren afgeleverd voor de Sint en zijn pieten. Van een heuse stoomboot met Sinterklaas en zijn pietenbende tot kleinere figuurtjes. Er is voor elk wat wils.

Prijzen vanaf 1,25 euro – libeert.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier