10 verrassende beauty hacks om meteen te proberen

Omdat we houden van snel en efficiënt: ziehier 10 beauty hacks waardoor je straks nog mooier door het leven stapt.

1. Koud water na het douchen

Klaar met douchen? Blijf nog even onder het water staan en zet de kraan op koud. Het klinkt verschrikkelijk, maar het koude water zorgt voor een betere bloedcirculatie en je huid zal er gezonder uitzien. Het koude water is bovendien ook goed voor je haren: de koude zorgt ervoor dat de haarschubben zich sluiten en je haar zal meer glanzen en zachter aanvoelen.

2. Conditioner als scheergel

Je wil je benen scheren en je scheergel is op? Gebruik conditioner als vervanger. Conditioner maakt de haartjes zachter waardoor deze makkelijker weggehaald kunnen worden. Je benen voelen zacht aan en je huid is extra gevoed.

3. Klonterige mascara

Dikke, klonterige of droge mascara gooien we het liefst meteen weg (aangezien dit vaak een teken is dat het om oude mascara gaat), maar in geval van nood (telkens weer vergeten een nieuwe mascara te kopen…) durven we deze toch nog eens gebruiken. Leg de mascara even in een kommetje met heet water en laat een paar minuten weken. Even goed schudden en klaar. Wel even opletten dat de mascara echt niet te oud is om nog te gebruiken; ook make-up komt met een vervaldatum.

4. Langer lekker ruiken

Wil je dat je parfum langer blijft hangen? Smeer op verschillende plekken wat vaseline en spray er daarna wat parfum op. Je zal merken dat de geur langer zal blijven hangen.

5. Perfecte nagels lakken

Breng voor het lakken een beetje vaseline of lippenbalsem aan op de huid rond je nagels. Nagellak houdt immers niet op het vettige laagje; heb je geknoeid tijdens het lakken, dan kun je de overtollige lak makkelijk van je huid afwrijven. Bijkomend voordeel is dat je meteen ook je nagelriemen verzorgd hebt!

6. Matte lippen

Wil je dat je lippenstift lang houdt? Breng je lippenstift aan, plaats er dun papieren zakdoekje over en dep er een beetje losse poeder op.

Extreme close up on model on white background applying red lipstick

7. Foundation vlekken

Heb je foundation vlekken gemaakt op je favoriete witte T-shirt of ontdek je er eentje op je sale-aankoop, dan is scheerschuim de oplossing. Spuit het op de bruine vlek, laat even intrekken en spoel daarna uit. Je shirt is weer zo goed als nieuw

8. Sneller je haren drogen

Heb je haast en moet je haar snel droog zijn? Gebruik dan een oude T-shirt in plaats van een handdoek om je haren in te wikkelen. Een T-shirt neemt namelijk meer vocht op dan een gewone handdoek.

9. Gebroken lippenstift

Is je favoriete lippenstift afgebroken? Makkelijk te fiksen door beide delen te doen smelten (met een haardroger of lucifer) en daarna tegen elkaar te drukken tot ze weer één geheel vormen. Stop daarna een uurtje in de koelkast.

10. Droge voeten

Droge voeten? Smeer ze voor het slapengaan in met een hydraterende voetencrème en trek sokken aan. De volgende morgen word je gegarandeerd wakker met zijdezachte voetzolen. De eelt wordt op deze manier ook makkelijker om te verwijderen omdat het zachter is gemaakt.

Succes!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier