4 make-up looks voor brildragers

Een bril is dé manier bij uitstek om je persoonlijkheid te tonen. Gedurfde of klassieke monturen, felle of rustige kleuren of opvallende details vertellen de wereld iets over jouw stijl. Hoog tijd dus om het idee uit de wereld helpen dat make-up en brillen niet samengaan. Het Belgische brillenmerk Wolfin Eyewear vroeg make-up artiest (en voormalig opticien) Liene Meneve naar haar beste make-up tips om je ogen te laten spreken, ongeacht de bril die je draagt.

“Ik hoop met deze looks brildragers te kunnen inspireren om vooral creatief te zijn. Het is helemaal niet nodig voor een neutrale look te gaan wanneer je een opvallend montuur draagt. Een muntgroene bril? Combineer het dan eens met een felgroene eyeliner! Je zal versteld staan van de mogelijkheden, die zijn namelijk eindeloos!” aldus Liene Meneve hair & make-up artiest.

Look 1: Degradé bril in combinatie met een smokey eyeliner

Bij een zwaarder montuur kan je all out gaan met je make-up. De ‘Jane’ bril in een prachtig bruine degradé is een pure showstopper. Met een smokey eyeliner accentueer je dit effect en zet je je ogen extra in de kijker. Zet je ogen aan met de eyeliner of oogpotlood en blendt uit met je penseel of vingertoppen.

Look 2: Nude met felle lip

De nude ‘Bessie’ bril geeft je gezicht een subtiel wow-effect. Combineer ‘Bessie’ met een gekleurde bloes of gebruik een felle lippenstift om het gezicht op te lichten en wat extra kleur te geven. Liene koos voor een rode, smudged lip, dé liptrend van het seizoen. De lipliners en sterk afgelijnde lippen laten we achterwege. Breng je lippenstift aan in het midden van je lippen en dep naar buiten voor een just kissed liplook.

Look 3: Muntgroen en grasgroen

Let’s have fun! De transparante ‘Ruth’ bril in muntgroen lijkt op het eerste zicht misschien moeilijk te combineren maar niets is minder waar. Voeg wat kleur toe aan je ooghoeken om je ogen te doen stralen. De grasgroene eyeliner bekom je door een groen potlood te gebruiken en te fixeren met oogschaduw (poeder).

Look 4: all black met een warme gloed

Het zwarte ‘Greta’ montuur van Wolfin is een echt statement piece. Een gedurfde look die je uitstraling soms een “hard” kantje geeft. Maar dat kan je met de juiste make-up perfect verzachten. Ga daarom voor een mooie peachy oranje ooglook, die brengt heel wat warmte en kleur aan het gezicht. Wist je trouwens dat oranje dé trendkleur is deze zomer?

Het Belgische brillenlabel Wolfin eyewear hoopt met haar collecties vrouwen dat extra zetje in de rug te kunnen geven. “Wij vrouwen kunnen alles aan, we moeten er gewoon af en toe aan herinnerd worden.” aldus Inge De Muynck, ontwerpster Wolfin eyewear.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier