5 supersnelle tips om je haren perfect te brushen (in 5 minuten)

Snel je ’s morgens na het douchen ook vaak de deur uit met handdoekdroge haren omdat je geen tijd had voor een volledige droogsessie? En loop je dan de rest van de dag rond met een anti-kapsel waarbij de haren plat op het hoofd plakken en de toppen naar alle kanten uitwaaien? Hoog tijd voor een mini-gids brushen in sneltempo!

1. Zorg dat je het juiste materiaal hebt

Feit: om je haren perfect te brushen heb je het perfecte materiaal nodig. Een goede – professionele – haardroger is echt geen overbodige luxe: die zal je haren niet alleen vlugger drogen maar ook minder beschadigen.

2. Eerst handdoekdroog

Je haren brushen terwijl ze nog helemaal nat zijn, heeft geen zin en vraagt bovendien te veel tijd. Blaas eerst je haren handdoekdroog en gebruik hierbij gewoon je handen in plaats van een borstel.  Droog je haar steeds in de richting van de haarwortel. Wil je extra volume, buig dan even voorover terwijl je de haren los droogt. Gebruik eventueel een speciale spray om je haren nog vlugger te drogen.

3. Verdeel en heers

Verdeel je haren in vier verschillende delen: twee delen opzij, één deel bovenop het hoofd (klem deze vast met een grote klem) en één deel achteraan (dit deel mag je gewoon los laten hangen).

4. Aan de slag

Gebruik een ronde borstel (deze is bij voorkeur ongeveer even breed als de verschillende secties waarin je de haren hebt verdeeld)  en begin deel per deel te drogen. Begin aan de haarwortel, draai je haren rond de borstel en droog: eerst het deel tegen de haarwortel, dan het midden en tenslotte de punten. Gebruik hiervoor het kleine opzetstukje van de haardroger om geconcentreerd te drogen.

Tip: de achterkant van je kapsel brushen is moeilijk en eigenlijk ook niet echt nodig aangezien deze bedekt worden door de bovenste lokken: droog deze dus gewoon met de haardroger.

Tip: blaas je haren langs onderen voor meer volume.

5. Cool met koude lucht

Zijn je haren helemaal droog? Zet de haardroger dan op koude lucht en ga hiermee nog een laatste keer over je kapsel. Dit zal de brushing fixeren en voor meer glans zorgen. Gebruik eventueel nog een extra anti-frizz- of glansserum om jouw kapsel helemaal af te werken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier