© Pixabay

5 x beautybehandelingen die een verwenmoment combineren met resultaat

No pain, no gain? Dat is niet ons beautymotto. Deze behandelingen combineren een heerlijk verwenmoment met resultaten.

Wat je zelf doet…

Ook thuis kan je je beautyritueel een wellnesslift geven met een gua sha-steen. Een massage met zo’n tool geeft je gezichtscontouren meer definitie en haalt opgehoopt vocht weg door middel van lymfedrainage. Beweeg altijd omhoog en van binnen naar buiten. Masseer zo een olieserum in, en je ziet na enkele weken resultaat.

Self-Care Face Massage Set van met serum, gua sha in rozenkwarts en uitleg – €49,50 – CÎME, cime-skincare.com.

Spa in the city

De Weleda City Spa in Gent ligt op de negende verdieping van het Van der Valk-hotel. Hoog boven de stad geniet je van behandelingen met plantaardige producten. De nieuwe antiagingbehandeling voor het gezicht gebruikt bindweefselmassage om de collageenaanmaak in je huid te stimuleren. Dat zorgt voor een betere elasticiteit en een liftend effect. Je ziet na één keer resultaat, maar een kuur van zes beurten wordt aangeraden. Dit is een ideale en uiterst aangename oppepper voor huidjes van 40 tot 50 jaar.

Bindweefselmassage (kuur van 6 x 25 min.) – € 270 – cityspa.weleda.be.

Zachte peeling

Het Britse cosmeceutische merk Medik8 is gespecialiseerd in efficiënte peelings die je thuis verderzet met hun gamma geconcentreerde producten gebaseerd op de CSA-principes: een combinatie van sun protection en vitamine A en C. De instapbehandeling is ideaal voor wie nog wat bang is van peelings of liever gewoon geniet en achteraf geen roodheid wil. Bij de superfacial worden natuurlijke fruitenzymen gecombineerd met heerlijke massages en een verzorgend masker. Je huid ziet er al na één keer ongelooflijk goed uit. Drie behandelingen geven een langduriger resultaat in combinatie met opvolging thuis.

De prijs voor een behandeling varieert per instituut, richtprijs € 95. Meer info vind je op medik8.be.

Luxegevoel

Bij Maison Sisley voel je je meteen een ster. Je geniet er van een warme ontvangst, een prachtig decor, de geur van kruiden en luxecrèmes… Maar het zijn de behandelingen die je doen terugkomen. Een absolute aanrader is Le Grand Soin Cheveux, een diepgaande wellnesskuur voor je haar. Of je haar ook wellness nodig heeft? Na een lange winter en wisselvallige lente vol mutsen en petten is het antwoord een volmondige ja. De behandeling combineert een hoofdhuidmassage, stoombehandelingen en een diepgaande reiniging met daaropvolgende versterkende verzorgingen. Een hoofdhuidmassage is een van de meest ontspannende dingen die je jezelf kan gunnen. Dat je haar daarna glanst als nooit tevoren, is een mooie bonus.

Le Grand Soin Cheveux – vanaf € 190 (60 min.) – Maison Sisley in Brussel en Antwerpen, sisley-paris.com.

Relaxen op z’n Japans

De Japanse massagetechniek Ko Bi Do is een goedbewaard beautygeheim dat nu door de Cinq Mondes Spa in Dolce La Hulpe wordt gebruikt in hun nieuwste behandeling. De holistische massage is erop gericht om je lichaam en geest in totale ontspanning te krijgen en tegelijk de elasticiteit van je huid te bevorderen. Het is dus een handmatige facelift die je gelaat en hals gladder maakt en lift. De duur kies je zelf; je gaat voor 20, 50 of 80 minuten naar de hemel. Hoe langer de behandeling, hoe dieper de resultaten en ontspanning.

Ko Bi Do (50 min.) – € 124 – dolcelahulpe.com.Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier