De badkamer- en watergewoontes van de Belg: niet vies van kattenwasje en West-Vlamingen douchen het minst

In opdracht van Grohe, leverancier van sanitaire uitrusting, vroeg onderzoeksbureau iVox aan 1.000 Belgen tussen 18 en 79 jaar uit hoe het leven tussen de vier muren van hun badkamers eruit ziet. We zetten de meest markante feiten op een rijtje. 

De helft van de Belgen doet dagelijks een kattenwasje aan de lavabo

De helft van de Belgen wast zich dagelijks (of vaker) op een andere manier dan in bad of douche.  Aan de lavabo reinigt men meestal snel zijn gezicht (93%), oksels (74%) en handen (72%). De intieme zones worden door 8 op de 10 Belgen (77%) bijna dagelijks opgefrist. 20% wast deze dan weer 2 tot 5 keer per week.

West-Vlamingen wassen zich vooral aan de lavabo en niet onder de douche

De helft van de Belgen met een douche (46%) neemt dagelijks of meerdere keren per dag een douche. 18% doucht om de twee dagen. 3 op de 10 Belgen (30%) neemt enkele keren per week of wekelijks een douche.  Luik is de provincie waar het grootste aandeel aangeeft dagelijks te douchen (68%). In West-Vlaanderen geeft dan weer het kleinste aandeel aan dat ze dagelijks onder de douche staan (32%). Maar liefst 68% beweert dat ze zich elke dag buiten de douche of het bad (dus aan de lavabo ) wassen. Dat is beduidend meer dan in eender welke andere provincie.

We douchen gemiddeld 10 minuten

Gemiddeld douchen we gedurende 10 minuten. 3 op de 10 Belgen staat gemiddeld slechts 5 minuten of minder onder de douche.

Jongeren en singles douchen het langst

Belgen tussen 18 en 35 jaar doen er gemiddeld 3 minuten langer over dan 35-plussers, getrouwden en samenwonenden.

De douche is de belangrijkste plek van de badkamer

Hoewel de lavabo het vaakst een deel van de top drie aan belangrijkste plekken in de badkamer is, wordt de douche door de grootste groep Belgen (41%) op de eerste plaats gezet. Het hebben van een douche is zelfs zo belangrijk dat wanneer men geen douche heeft, 40% ontevreden is over zijn of haar badkamer.

Bron: www.grohe.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier