DIY: 3x haarmaskers voor droog en beschadigd haar

Na al dat stijlen, kleuren en föhnen heeft je haar nood aan een opkikker. Even rommelen in je koelkast en je maakt in no time een natuurlijk haarmasker. Met deze drie voedende maskertjes wordt je haar weer zijdezacht.

1. Banana milkshake

Bananen zijn het perfecte ingrediënt voor sterk en gezond haar. Combineer de bananen met olijfolie en melk om je haar extra zacht en glanzend te maken. Het ei geeft je haar een boost van proteïne en vitamine A en helpt zo om je haar minder breekbaar te maken.

Wat heb je nodig?

  • 1 rijpe banaan
  • 3 eetlepels melk
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olijfolie

Mix de ingrediënten in de blender tot je een egaal mengsel overhoudt. Let op voor brokjes want die kunnen in het haar blijven kleven en dat krijg je er moeilijk uit. Heb je geen blender, plet dan eerst de banaan en meng de andere ingrediënten er doorheen. Smeer het in je haar en breng huishoudfolie op je hoofd aan zodat het masker goed blijf zitten en was je haar na een halfuurtje met shampoo en conditioner.

2. Exotisch haarmasker

Voor dit masker heb je maar één ingrediënt nodig. Kokosolie dringt tot diep in het haar en hydrateert het haar van binnenuit. Dat maakt het een ideaal masker voor droog, beschadigd haar. Én kokosolie bevordert de haargroei, hoera!

Wat heb je nodig?

  • 2 tot 5 eetlepels kokosolie, afhankelijk van de lengte van je haar.

Verwarm de kokosolie twee minuten in de microgolfoven om de olie te doen smelten. De warmte is trouwens goed voor de bloeddoorstroming en dus voor de haargroei. Breng de olie over je hele haar aan. Laat dit zolang mogelijk zitten zodat de kokosolie volledig tot in het binnenste van de haarwortel kan doordringen.

Tip: leg een handdoek over je kussen en slaap met het kokosmasker in je haar voor het beste resultaat.

3. Avocado + yoghurt = glanzende lokken

Avocado’s met yoghurt zijn het ideale mengsel om droog en stug haar te doen heropleven. Beide ingrediënten zijn ideaal voor een grondige reiniging en hydratatie van de hoofdhuid. Dankzij de avocado zal je haar weer glanzen. Om het haar nog wat extra te voeden, meng je er ook een eetlepel kokosolie bij.

Wat heb je nodig?

  • 1 rijpe avocado
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel kokosolie

Plet de avocado’s en voeg er de yoghurt en kokosolie bij. Ook hier kan een blender handig zijn voor een zo klein mogelijk aantal brokken. Laat het haarmasker twintig minuten intrekken en spoel het uit met shampoo. Breng zoals gewoonlijk conditioner op je droge punten aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier