Dit is het echte geheim voor perfect haar (volgens de kapper van Kim Kardashian)

Jarenlang was het wassen van ons haar nauwelijks een probleem. Schuimen, spoelen, herhalen, conditioner, spoelen. Zo makkelijk was het. Tot het internet zich ermee ging bemoeien en we het blijkbaar al die jaren verkeerd aanpakten. Of toch niet?

Niet dat we er heel erg van wakker liggen. Zelf zijn we gewoontedieren en behalve nu en dan eens een nieuwsgierig experimentje, wassen we onze haren zoals we het altijd al gewoon waren. Want geen klachten, dus waarom veranderen?

Woman washing her hair

 

En toen lazen we online dat het hele idee van ‘schuimen, spoelen en herhalen’ helemaal niet nodig was en dat het ‘herhalen’ gewoon één grote leugen zou zijn, ons ingefluisterd door de schoonheidsindustrie met de simpele bedoeling om meer shampoos te verkopen.

Gewoon wassen, spoelen, conditioner, spoelen en klaar?

Niet helemaal, zo blijkt. Even maakte de no poo-beweging furore, dan moesten we onze haren omgekeerd wassen, en ondertussen is de cirkel rond en zijn we terug wij schuimen, spoelen, herhalen. Met dat verschil wel dat we bij het herhalen een andere shampoo kunnen gebruiken dan bij de eerste schuimbeurt. Dat beweert toch Jen Atkin, de kapper van beroemdheden als Kim Kardashian, Jessica Alba en Katy Perry.

Volgens Atkin is het niet de bedoeling dat je elke dag je haren wast, en wij geloven hem graag; één keer om de 4 à 5 dagen is voldoende.

Als je dan je haren wast, was ze dan inderdaad twee keer: de eerste keer met een reinigende shampoo om je haren schoon te maken en alle stof, hoofdhuidolie, haarlakresten, zweet en ander vuil te verwijderen (veel shampoo heb je overigens niet nodig: een kleine toefje is voldoende).

En daarna ga je opnieuw je haren wassen maar met een shampoo aangepast aan de specifieke noden van je haren. Je maakt met andere woorden een shampoococktail. Bijna iedereen heeft immers ‘gemengde’ haren (bijvoorbeeld vettig aan de wortels en droog aan de punten) en zo kun je optimaal profiteren van je shampoobeurt.

Atkin gaat zelfs nog een stapje verder en beweert om de twee shampoos tezelfdertijd te gebruiken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier