Getest: 3 zelfbruiners die een golden tan beloven

Eindelijk: daar is de zon! Tijd om die korte rokjes, zwierige jurkjes en topjes uit de kast te halen. Beetje bedeesd om je melkwitte benen zomaar bloot te geven? Dan zorgen zelfbruiners voor de oplossing. Wij hebben alvast kwistig gesmeerd met een aantal zelfbruiners die een gouden vakantiehuidje beloofden, en dit is het resultaat.

1. De Nuxe Zijdezachte Zelfbruinde Melk

Deze zelfbruinende melk voor het lichaam belooft een gelijkmatige en natuurlijk bruine tint met iriserend effect (wat zoveel betekent als extra glans, ik heb het even moeten opzoeken).

Mijn ervaring: op de tube staat dat het een melk is, maar daarvoor vond ik de structuur toch iets te smeuïg; ‘crème’ was misschien een betere omschrijving geweest. Het product heeft ook een gele kleur, bij het aanbrengen merk je daar evenwel niets van.

De producten van Nuxe hebben altijd een heerlijk parfum – waardoor ik ze altijd met plezier gebruik – , maar van de geur van deze zelfbruiner valt toch wat tegen: er is een milde geur aanwezig, maar niet het parfum dat ik van Nuxe gewend ben en daar had ik toch op gehoopt.

De crème smeert goed uit en wordt ook goed door de huid opgenomen. Mijn benen hebben meteen een hele mooie glans (dankzij de parelmoerdeeltjes in de crème) en mijn huid voelt goed gehydrateerd aan, zonder een vettig laagje. Na een paar minuten is de crème volledig ingetrokken, en kan ik meteen mijn kleren terug aan.

Het resultaat: Ik had het product ’s avonds aangebracht en de volgende ochtend had mijn huid inderdaad een lichte tint. Nergens zag ik vlekken of strepen, dus dat bleek alvast een meevaller. Ik heb de 5 volgende dagen deze zelfbruiner elke avond aangebracht, en had op het einde van de ‘kuur’ inderdaad de perfecte teint die ik wou: natuurlijk zachtbruin, en belangrijk: nog steeds geen vlekken. En mijn huid zag er ook heel erg verzorgd uit.

21,50 euro – apotheek – be.nuxe.com

2. De Dove DermaSpa Summer Revived

Deze zelfbruiner komt in 2 versies: voor de lichte tot gemiddelde huid én voor de gemiddelde tot donkere huid. Ik heb zelf een (hele) lichte huid en vind het alvast een meevaller dat ik de optie heb om eerst met een lichte tint te starten.

Mijn ervaring: ik was al langer fan van de producten van Dove, maar de zelfbruiner heb ik nog nooit geprobeerd en ik ben benieuwd. Ik lees dat het gaat om een spa-geïnspireerde bodylotion, een natuurlijke, subtiele zelfbruiner gecombineert met Cell-Moisturisers. Ik vertaal dit maar naar: een hydraterende bodylotion met subtiele zelfbruiner.

De lotion is in elk geval prettig om te gebruiken; smeert heel goed uit, voelt aan als een gewone bodylotion, dringt snel is en doet mijn benen mooi glanzen. Ik ruik ook de typische zachte geur die zo kenmerkend is voor de producten van Dove, wat mij alleen maar blij maakt.

Het resultaat: ik had de versie voor een lichte huid gebruikt, en het resultaat is dan ook nogal licht. Een tegenvaller vind ik dit niet: deze zelfbruiner kan ik gewoon als bodylotion gebruiken (ook vanwege de hydraterende en voedende eigenschappen) en bij elk gebruik kleurt mijn huid iets donkerder. Handig ook om het hele jaar door te gebruiken.

7,99 euro – supermarkt en drogist –www.be.dove.com

3. De Sisley Self Tanning Hydrating Body Skin Care

Deze hydraterende bodycrème belooft binnen twee uur na het aanbrengen een natuurlijk ogende, egaal bruine kleur die lange tijd houdt. Verder heeft het product nog een hydraterende en beschermende werking.

Mijn ervaring: de producten van Sisley zijn niet goedkoop, en dan verwacht een mens al wat meer. De textuur voelt in elk geval al erg luxueus aan: romig en versmeltend met de huid, je kunt je na het aanbrengen meteen aankleden. Het parfum ruikt bovendien heerlijk fris. Handig is ook dat je maar weinig product nodig hebt: de crème smeert bijzonder goed uit, waardoor je lang met een fles doet.

Het resultaat: ik had mijn bedenkingen bij de ‘2 uur’-belofte maar inderdaad, op die korte tijd is er inderdaad al een lichte kleur zichtbaar. Ik zie nergens strepen of vlekken, en de bruine kleur ziet er heel erg naturel uit. De dag erop is de bruine tint nog wat dieper geworden, en het kleurtje blijft zo’n 4 dagen mooi intens (maar niet té). Pas daarna moet ik de crème opnieuw aanbrengen om bij te kleuren. Ideaal dus als je weinig tijd hebt (vanwege de 2 uur-belofte) en geen zin hebt om dagelijks te smeren.

88 euro – parfumerie en www.sisley-paris.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier