Getest: de Anti-Âge Global-lijn van Yves Rocher

De vernieuwde Yves Rocher Anti-Âge Global-lijn bevat Nectar uit Plantaardige Bloemknoppen en dat is behoorlijk bijzonder: de lijn is gepatenteerd, wat betekent dat geen enkel ander beautymerk deze bron van schoonheid kan aanbieden. Of ik zin had om deze producten even uit te testen en mijn ervaringen ermee te delen? Tuurlijk! Vanaf een zekere leeftijd beseffen we immers dat de eeuwige jeugd niet blijft duren, en ook mijn huid kan best wel wat extra hulp gebruiken.

Neem het maar van mij aan: ouder worden, is helemaal zo erg niet, wel integendeel. Eens de 40 voorbij heb je meestal wel je plekje gevonden in het leven. Je twijfelt minder over wat je wel en niet wil en je voelt je gewoon beter in je vel. Kortom, met ouder worden, wordt het leven alleen maar mooier. Al moet ik toegeven dat het de laatste tijd soms moeilijk is om ‘s morgens in de spiegel te kijken: rimpels die er de dag voordien nog niet waren, lijken zich plots definitief rond ogen en mond te nestelen en die kraaienpootjes steken mij letterlijk de ogen uit (ook al noemt mijn wederhelft ze liefdevol ‘zonnestraaltjes’). En toch: sommige vrouwen lijken met de jaren alleen maar knapper te worden. In mijn eigen kenniskring bewijzen vrouwen met flink wat jaren op de teller dat je er ook ‘op leeftijd’ verdraaid aantrekkelijk kunt uitzien. En in Hollywood lijken de 40-plussers het helemaal voor het zeggen te hebben, denk maar aan Penélope Cruz (45 jaar), Kate Winslet (44 jaar), Charlize Theron (44 jaar) of Drew Barrymore (44 jaar). Het geheim van hun eeuwige jeugd? Het antwoord komt steevast neer op dezelfde formule: gezond eten, voldoende bewegen, een goede nachtrust, zorg dragen voor jezelf en je lichaam, en een verzorgingsproduct gebruiken dat bij je huid past. Voor de rest houden ze het simpel en natuurlijk. En dat is precies wat ik van de Anti-Âge Global-lijn van Yves Rocher verwacht: verzorgingen die perfect bij de behoeften van mijn huid passen, op een eerlijke en natuurlijke manier. Dat de verpakking ook milieuvriendelijk is en de producten binnen een vegan levensstijl passen, is een extra troef.

De kracht van bloemknoppen

De Anti-Âge Global-lijn van Yves Rocher bestaat uit 6 producten; een serum, twee dagcrèmes (één voor de droge huid en één voor alle huidtypes), een nachtcrème, een oogcrème en een geconcentreerde verzorging tegen pigmentvlekken. Ter voorbereiding van de test krijg ik het wetenschappelijke dossier toegestuurd. Daarin lees ik dat er in deze producten Nectar uit Plant-aardige Bloemknoppen verwerkt werd. Deze bevatten sterke concentraties van waardevolle cellen, ze zitten boordevol met vitaminen en mineralen en beschikken over een uitzonderlijk vernieuwend vermogen. De nectar stimuleert de celvernieuwing van de huid en zorgt ervoor dat de huid zichzelf herstelt van ouderdomstekenen.

De Anti-Âge Global-producten bestaan voor 95% uit natuurlijke ingrediënten

De test

Ondanks het indrukwekkende wetenschappelijke rapport, ben ik er eerlijk gezegd niet helemaal gerust in. Mijn huid is behoorlijk gevoelig en reageert vlug op externe factoren. Een verzorging met iets te agressieve ingrediënten? Luchtvervuiling? Ongezonde voeding? Gegarandeerd dat mijn huid protesteert met rode vlekken en een schraal gevoel. Op de verpakking lees ik dat de Anti-Âge Global-producten voor 95% uit natuurlijke ingrediënten bestaan, dat is alvast een goed begin!

Als eerste gebruik ik het Supra Essence Serum, bedoeld om de huid intensief te vernieuwen en alle tekenen van huidveroudering te corrigeren. Het product komt in een flesje met een pipet: zo kan ik heel precies doseren, enkele druppeltjes zijn al voldoende. Het product heeft een zeer fijne, parelmoerige textuur en wordt makkelijk door de huid opgenomen. Ik ervaar meteen een comfortabel gevoel en in tegenstelling tot sommige andere serums voelt mijn huid niet plakkerig aan, top!

De volgende stap: het aanbrengen van de oogverzorging. Op de verpakking staat dat het een frisse gelformule is, maar ik vind het eerder een lichte crème. Bij de tube hoort een kogelvormige applicator en dat stemt mij meteen vrolijk: ik ben een grote fan van dergelijke ‘kogeltjes’. Ze zijn ideaal om de fijne huid rond de ogen lichtjes te masseren, en het koele effect ervan gaat wallen tegen. De gel-crème zelf bevalt mij prima: ideaal van textuur en ook hier merk ik dat het product meteen opgenomen wordt. En misschien is het mijn verbeelding, maar het lijkt alsof de ‘zonnestraaltjes’ rond mijn ogen meteen ook minder fel stralen!

Als laatste breng ik de vernieuwde nachtcrème aan en het eerste wat mij opvalt als ik het doosje open, is het subtiele parfum. Ik kan de geur niet meteen thuisbrengen maar vind het in elk geval aangenaam en zelfs rustgevend. Een vleugje aromatherapie voor het slapengaan, kan nooit kwaad. De nachtcrème heeft een crèmige textuur maar lijkt op de huid weg te smelten. Ik ben fan! Met nachtcrèmes heb ik een haat-liefdeverhouding. Ik vind ze noodzakelijk om mijn huid tijdens de nacht te helpen herstellen, maar vaak zijn deze crèmes wat zwaarder en laten ze een vettige film na op de huid. Niet zo met deze nachtcrème: geen gezicht dat glimt van de crème dus.

Bij het wakker worden de volgende dag valt het mij op dat mijn huid er ontspannen uitziet: met dank aan de verzorgingsproducten met bloemennectar? Of gewoon een zalige nachtrust gehad? In elk geval lijkt mijn gevoelige huid de producten bijzonder goed te verdragen: geen irritatie maar integendeel een egale zachte huid.

Voor mijn ochtendverzorging herhaal ik opnieuw alle stappen (serum, oogcrème) al gebruik ik nu uiteraard de dagcrème in plaats van de nachtversie. Ook hier is het parfum een schot in de roos: fris en luxueus! Deze dagcrème zorgt voor een streelzachte finish en mijn huid voelt comfortabel aan. Ik kan de dag alvast in schoonheid starten.

Rest nog de geconcentreerde verzorging tegen pigmentvlekken. Ook hier is de verzorging een frisse gelformule. Dankzij een speciale applicator kun je het product heel precies aanbrengen. Makkelijk en efficiënt dus!

Mijn besluit

Hoewel ik besef dat het even duurt vooraleer je het volledige effect van een verzorgingsproduct kunt beoordelen, vind ik het verbazingwekkend dat mijn huid meteen al deugd lijkt te hebben van deze anti-aging lijn. Mijn huid heeft meer energie en straalt, rimpeltjes en kraaienpootjes zijn veel minder zichtbaar. Mijn huid is duidelijk happy. Wat mij betreft is de Anti-Âge Global-lijn de ideale verzorgingslijn voor dames vanaf 40!

www.yves-rocher.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier