Getest: plantaardige gezichtsreiniger tegen puistjes en oneffenheden

Is er iets hatelijker dan puistjes? Meestal heb je er last van als tiener en verdwijnen die weer met ouder worden. Maar toch zijn er nog veel vrouwen die er tot op hun dertigste en langer last van blijven hebben. Ik spreek uit ervaring! En dan zou je alles gebruiken om het probleem in te perken. Meestal wordt er veel beloofd en blijft het resultaat uit. Maar vol goede moed testen we een nieuwe gezichtsreiniger van Yves Rocher, die belooft komaf te maken met puistjes en onzuiverheden.

De puistjes manifesteren zich bij mij vooral op mijn kin. Elke week ontsiert er wel een of meerdere rode bulten mijn gezicht. Camoufleren is dan de boodschap en er zo weinig mogelijk proberen aan te zitten. Ik heb melkproducten zo veel mogelijk uit mijn dieet geschrapt en probeer niet te vettig te eten. Want dat zorgt ervoor dat het probleem alleen maar erger wordt. Als dagcrème gebruik ik La Roche Posay Effaclar Duo, aangeraden door de dermatoloog. Het helpt, maar niet voldoende om de puistjes volledig uit te roeien.

Nu komt Yves Rocher op de markt met een nieuwe lijn, speciaal tegen oneffenheden en puistjes: Sebo Pure Végétal. Het zijn plantaardige producten op basis van moerasrozemarijn en salicylzuur, die zuiverend werken voor de huid. De lijn bestaat uit een 3-in-1 reiniger en deep cleasing tegen mee-eters, een zuiverende lotion, een verzorging, een masker met houtskool en een S.O.S anti-puistjesstick.

We hebben de reiniger voor een maand getest en we zijn onder de indruk! De reiniger is tevens een lichte scrub met abrikozenpitkorrels, waardoor je in principe je gezicht twee maal per dag reinigt. Dus je poriën hebben geen tijd om verstopt te geraken, waardoor puistjes en onzuiverheden minder kans hebben om te ontstaan. En dat is effectief zo. Door de reiniger, samen met mijn creme van La Roche Posay dagelijks te gebruiken, zijn de puistjes op mijn kin helemaal verdwenen. Mijn huid is ook zachter en ziet er gezonder uit.

De reiniger is gemakkelijk in gebruik, je maakt je gezicht vochtig en brengt daarna een kleine hoeveelheid van de gelachtige vloeistof aan. Je smeert die met je vingers open en spoelt het daarna weer af. De structuur voelt aan als een lichte scrub, wat een beetje wennen is in het begin. Maar het is zeker niet zo dat je gezicht na het gebruik ervan rood is, zoals bij een echte scrub. Bovendien zorgen de korrels er ook voor dat je crème beter opgenomen wordt in de huid. Alleen maar voordelen!

Naast de reiniger heb ik een paar keer het diepreinigend houtskoolmasker gebruikt, wat een perfecte aanvulling is op je verzorging. Je brengt het aan, wacht vijf minutjes totdat het een beetje droog wordt en spoelt het af. Je huid is zacht en het voelt fris aan. Een snel en gemakkelijk masker, zo hebben we ze graag!

Tot slot heb ik ook de S.O.S puistjesstick gebruikt. Deze stick gebruik je wanneer je een puistje voelt of ziet opkomen. Driemaal per dag breng je dan een kleine hoeveelheid op het puistje aan en dan zou het sneller moeten verdwijnen. Ik heb dit getest op de weinige puistjes die ik heb gekregen in die periode en het hielp een beetje. Grote resultaten mag je van deze stick niet verwachten, want het puistje verdwijnt niet helemaal. Het droogt een beetje op, maar het blijft aanwezig. Maar in combinatie met de andere producten van deze lijn, is het zeker een hulpmiddel.

Om samen te vatten: heb je last van puistjes en oneffenheden, dan moet je gewoon de Sebo Pure Végétal reiniger van Yves Rocher in huis halen. Het resultaat is verbluffend! En dit is zeker geen promopraatje, maar de oprechte mening van iemand die al heel lang worstelt met vervelende puistjes. Doen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier