10 tips voor gezond en stralend haar

 Droom jij ook van dik, gezond en glanzend haar? Je bent ongetwijfeld niet alleen! Gelukkig kan je met enkele kleine dingetjes de gezondheid van je haar een ferme boost geven! 10 simpele tips voor gezonder haar!

 1/ De juiste borstel

Vergeet je plastieken haarborstel, deze beschadigt je haar. Kies voor een borstel met natuurlijke haren voor mooi gezond haar.

2/ Laat je puntjes tijdig bijknippen

Breng je kapper eens wat vaker een bezoekje. Laat je kapotte haarpuntjes tijdig knippen, je haar ziet er meteen een stuk gezonder uit.

3/ Doe je haar wat vaker in een los staartje

Draag je jouw haar altijd los? Overweeg dan om af en toe je haar in een los staartje te dragen. Los haar wrijft namelijk constant op je kleding, waardoor het sneller afbreekt.

4/ Pruts zo weinig mogelijk aan je haar

Je doet het vaak onbewust: met je handen in je haar prutsen, je lokken achter je oren steken, …  Te veel gepruts is slecht voor je haar, waardoor het gaat beschadigen. Een oplossing is om bijvoorbeeld je pony met een speldje vast te doen, zodat je niet constant je haar achteruit moet doen.

5/ Drink veel water

Oh nee, hier zijn we weer! Maar ook voor de gezondheid van je haar is veel water drinken erg belangrijk! Het geeft je haar namelijk een mooie glans.

6/ Wees voorzichtig met nat haar

Nat haar is bijzonder fragiel en breekt snel af. Was daarom je haar erg voorzichtig. Kam het ook niet direct als je uit de douche komt. Ook belangrijk: wrijf niet te hard met je handdoek in je natte haren, maar dep voorzichtig je haren droog.

7/ Bescherm je haar tegen hitte

Hitte is de grootste vijand van je haar. Als je een stijltang, haardroger of krultang gebruikt, breng dan een hittebestendige, beschermende crème aan op je haar.

8/ Slaap op een satijnen kussensloop

Kies voortaan voor een satijnen kussensloop. Katoen en andere materialen hebben een ruwe structuur, waardoor je haar sneller afbreekt.

9/ Verwen je haar met een maskertje

Net zoals je huid mag je ook je haren af en toe in de watten leggen. Verwen je haar met een diep voedend masker.

10/ Wassen met koud water

Toegegeven, aangenaam is het niet, maar je haar met koud water wassen is wel érg goed voor je haar. Koud water zet automatisch je haarschubben dicht, waardoor het haar er minder dof en pluizig uitziet.

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier