Doffe haren? Deze 10 tips zorgen voor een instant glanzend kapsel!

Glanzende haren willen we allemaal wel maar in de praktijk durft dat nogal tegenvallen. Volgende 10 tips beloven je in elk geval glanzende lokken in no time, probeer het maar.

1. Gebruik de juiste haarborstel

Sommige haarborstels beschadigen je haren en breken ze af. En door al die korte, afgebroken stukjes lijkt je kapsel onverzorgd. Gebruik daarom een borstel die je haren niet pijnigen.

Kies een borstel met natuurlijk varkenshaar; deze zijn zo zacht dat ze je haren niet zullen afbreken. Ook de Tangle Teezer is een aanrader. De Teezer heeft pinnetjes van verschillende afmetingen die bovendien flexibel zijn, waardoor je er makkelijk mee door je haren kunt glijden.

2. Droog je haren van boven naar beneden

Niet zomaar in het wilde weg de haardroger op je manen zetten maar de haardroger netjes van boven naar beneden doen blazen, in de richting van de haarschubben mee. Zo blijven ze gesloten, en zal je haar meer blinken.

Tip: kijk uit naar haardrogers die met negatief geladen ionen werken; deze zorgen ervoor dat de harenschubben sluiten waardoor je kapsel meer glans krijgt.

3. Koude lucht blazen

Je haren na het wassen nog eens spoelen met koud water, kennen we ondertussen allemaal wel. Ja, je haren gaan er van glanzen maar brrrrrr… wat is dat koud! Aangenamer is om net na het brushen nog eens met koude lucht over je haren te gaan (voor wie het niet wist: de blauwe knop op je haardroger!). Dit heeft hetzelfde effect als spoelen met koud water maar en voelt veel aangenamer aan. Bovendien blijft je kapsel hierdoor veel langer in model.

4. Voeg azijn toe aan je spoelwater

Een scheut azijn toevoegen aan het water waarmee je je haren spoelt, zorgt ook voor glanzende lokken. Azijn doet de haarschubben samentrekken, waardoor je haren gladder worden en meer gaan blinkend.

5. Gebruik goede verzorgingsproducten

Hoe je het ook draait of keert: glanzende haren zijn gezonde haren en dan is het gebruik van goede producten altijd aangewezen. Zorg er dus voor dat je haren gezond blijven, maak gebruik van een goede shampoo en conditioner en vergeet niet om regelmatig een haarmasker te gebruiken.

6. Haarolie voor extra glans

Breng op je haarpunten regelmatig een paar druppels voedende olie aan. Olie zorgt sowieso voor extra glans, en je haren zijn meteen extra gevoed.

7. Gebruik een stijltang

Nu en dan een stijltang gebruiken om je haren letterlijk glad te strijken, kan geen kwaad. Maar: gebruik wel een aangepast product om je haren tegen de hitte te beschermen.

8. Was je haren minder

Je haren meer wassen dan nodig zorgt ervoor dat ze hun natuurlijke oliën en vocht verliezen, en net dat hebben je haren nodig om mooi te glanzen. Twee keer wassen per week je haren wassen, is meestal meer dan voldoende.

9. Gebruik een glansspray

Glanssprays doen wat ze beloven: ze zorgen voor glans. Gebruik ze als afwerking van bij het stylen van je kapsel.

10. Bescherm je haren tegen zon en water

De zomer is geen geweldige tijd voor je haren aangezien de zon je haren uitdroogt. Ga je daarbij ook vaak zwemmen? Dubbel opletten want ook chloor is niet lief voor je haren. Gebruik een speciaal zonneprodruct voor je haren en maak je haren voor het zwemmen eerst even nat; zo zal het minder chloor opnemen.

Succes!

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier