Hair care: 3 x super oliën voor een stralende haardos

Het geheim van een gezonde en glanzende haardos? Het gebruik van de juiste haarolie én de juiste techniek. Want in tegenstelling tot wat velen denken, is het niet een kwestie van je haar doordrenken met een huis-tuin-en-keukenolijfolie, maar een kwestie van hoofdhuidverzorging.

Hoewel een olie in de lengte van je lokken laten intrekken je ongetwijfeld zachte, glanzende lokken opleveren, is het eigenlijk op je hoofdhuid dat je je moet focussen. Deze haarbehandeling vindt zijn oorsprong in de Ayurvedische geneeskunde.

Zo doe je het

Op jouw wekelijkse wash day trek je wat meer tijd uit dan gewoonlijk. Kam je haar goed door, leg een (oude) handdoek over je schouders en druppel de olie per sectie over je hoofdhuid. Eens je voldoende olie verdeeld hebt over je hoofd, begin je met masseren. Maak cirkelvormige bewegingen met je vingertoppen en durf vooral wat druk te zetten. Masseer zo je volledige hoofdhuid en houd dit minstens tien tot vijftien minuten vol. Kam vervolgens je haar opnieuw, wikkel de handdoek om je hoofd en laat de olie een aantal uur intrekken.

Wie dit wekelijks volhoudt, zal al snel resultaat merken. Want door je hoofdhuid regelmatig te masseren stimuleer je de bloedtoevoer en hydrateer je zowel je haar als je hoofdhuid. Een kwalitatieve olie is zeker een must voor deze beauty treatment.

Welke oliën zijn een investering waard?

  • Sesamolie
    Als je kampt met droogte, pluis, haarbreuk of roos, dan is de kans aanzienlijk dat je baat hebt bij sesamolie. Het bevat veel vitamine B1, calcium, fosfor, koper, ijzer, magnesium en zink – voedingsstoffen die je hoofdhuid kunnen helpen herstellen en je haar verzorgen. Bovendien heeft sesamolie ook antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen die hardnekkig roos kunnen bestrijden.
  • Amandelolie
    Amandelolie is lichter en dus voor sommigen fijner in gebruik dan sesamolie of kokosolie. Zeker als je snel vet haar hebt, kan amandelolie een verstandigere keus zijn. Het bevat vitamine A, B1, B2; B6 en E. Een vitaminecocktail die je haar een boost van jewelste geven en de haargroei bevorderen.
  • Rozemarijnolie
    Rozemarijn is hét geheime ingrediënt dat haaruitval tegengaat en haargroei bevordert. Een verband dat zelfs wetenschappelijk bewezen is. In een studie uit 2015 vergeleken onderzoekers rozemarijnolie met minoxidil (een veelgebruikt haargroeimiddel) en ontdekten dat beide behandelingen bij de deelnemers na zes maanden leidden tot aanzienlijke haargroei.

Auteur: Yvonne Kuiken

Foto: unsplash

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier