Zo draag je een muts zonder je kapsel te verpesten!

Bitter koud en dus dragen we muts om die ijzige temperaturen te overleven, heel erg efficiënt tegen de kou en nog eens fashionable ook. Alleen, jammer van dat ‘mutskapsel’ achteraf: platte haren die tegen je hoofd geplakt lijken en bovendien ook nog een statisch lijken. Herkenbaar? Vlug verder lezen dan.

1. Gebruik een frizz control spray

Koud weer zorgt voor meer statische elektriciteit en draag je een muts dan maak je het nog erger, vanwege de wrijving van de muts tegen je haren.

Gebruik daarom een anti-frizz spray: deze sprays zorgen er niet alleen voor dat je haren niet gaan krullen bij vochtig weer maar gaan ook statische elektriciteit van je kapsel tegen. Win-win dus.

2. Draag een wollen muts

Nog makkelijker is om een muts te kiezen uit wol, katoen of kasjmier. Een muts uit synthetisch materiaal zorgt sowieso voor meer statische toestanden.

3. En een losse muts

Logisch: hoe strakker de muts rond je hoofd zit, hoe platter je haren zullen liggen. Draag een losse, nonchalante muts en je haren zullen je dankbaar zijn.

4. Zorg dat je haren volledig droog zijn

Vochtige haren en een muts zijn zelden een goed idee. Je haren drogen immers naargelang de manier waarop je ze door de muts ‘in vorm’ brengt: plat op je hoofd dus. Te mijden dus, draag alleen een muts als je haren volledig droog zijn.

5. De ultieme truc: leg je haren aan de andere kant

Leg je haren aan de andere kant dan je gewoon bent en zet dan je muts op. Wanneer je later je muts af zet: even schudden met de haren zodat ze opnieuw vallen als gewoonlijk en tada: een kapsel vol volume!

Succes!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier