3 x beauty hacks met The Ordinary Toning Solution

Het internet barst ervan: filmpjes vol huidverzorgingshacks die jouw skincareregime naar een hoger niveau tillen. En de hoofdrolspeler in al deze hacks lijkt wel de Toning Solution van The Ordinary te zijn.

De toner is een van de bestverkopende producten van het huidverzorgingsmerk. Het product is de holy grail van veel beautyliefhebbers. De exfoliërende en huidverbeterende eigenschappen maken het immers een vaste waarde in veel skincareroutines. De milde werking van de toner is geschikt voor veel huidstypes en maakt het ideaal voor verschillende toepassingen. En skinfluencers op TikTok delen maar al te graag hun hacks met jou.

De toning solution bevat 7% glycolzuur en is een alfa-hydroxyzuur (AHA). Producten met AHA exfoliëren alleen de bovenste huidlaag en bijten enkel dode huidcellen weg. Daarmee bewerkstelligen deze producten een gladde, glowy huid. Alleen daarom al is het product geliefd offline én online. Op het jongeren platform TikTok circuleren duizenden filmpjes waarin het product geprezen wordt om zijn veelzijdige werking. Wij somden de drie populairste alternatieve toepassingen op van The Ordinary Toning solution.

Tegen hoofdroos

Dat de toner een treatment in a bottle is, bewijst deze hack. Hoofdroos kan je tot waanzin drijven en jaarlijks spenderen heel wat mensen een flinke duit tegen dit probleem. De AHA in deze toner bijt dode huidcellen weg en is daardoor hét middel tegen hoofdroos. Breng de toner voor het wassen aan. De handige applicator helpt je de toner te verdelen over je hoofdhuid. Laat het een aantal minuten inwerken en was daarna je haar als gewoonlijk. Regelmatig gebruik helpt roos te verminderen en zelfs te verdwijnen op lange termijn.

Tegen ingegroeide halen

In de zomer verlangen we naar zijdezachte benen en gladde oksels. We scheren en smeren ons te pletter, maar het echte geheim is exfoliatie. En daar komt de Toning Solution om de hoek kijken. Het actieve ingrediënt (AHA) in dit product maakt de huid dunner waardoor haartjes er gemakkelijker doorheen kunnen groeien. Door na het scheren van de oksels dagelijks een wattenschijfje met toner over de huid heen te halen, verminder je de kans op ingegroeide haartjes. Hetzelfde geldt voor je benen. Het is daarbij echter aangeraden om je goed in te smeren met zonnebrandcrème. De huid wordt dunner en verbrandt dus ook sneller.

Tegen eelt

Maak komaf met gebarsten hielen en droge huid op je voeten. De meeste mensen hebben als eerste ingeving om een hydraterende, vette crème aan te brengen om de eelt te bestrijden en hoewel dat zeker bijdraagt aan zachte voetjes, is het beter om je voeten te behandelen met een lichte zuur. Daarbij komt dat hydraterende producten een betere werking hebben als ze na een exfoliërend product aangebracht worden. Wederom kun je een wattenschijfje doordrenken met de toner en het op je hielen en de droge delen van je voeten aanbrengen. Herhaal dit dagelijks en na een aantal dagen zul je merken dat de eelt langzaam maar zeker verdwijnt. Hello soft feet!

Safety first

Deze drie methodes zijn trending op het jongerenplatform TikTok en hoewel het aanlokkelijk is om er direct in te vliegen met de toner, is het toch verstandig om eerst een patch test uit te voeren. De toner blijft immers een lichte zuur en kan irritaties veroorzaken.

Breng een beetje toner aan op je onderarm. Laat het minstens 15 minuten ‘inwerken’. Daarna kun je het wegwassen, dat is optioneel. Als er binnen 48 uur geen reactie optreedt, dan mag je ervanuit gaan dat je de toner veilig kunt gebruiken. Let wel op: een patch test is geen garantie dat je geen reactie zult krijgen.

Glycolic Acid 7% Toning Solution (240ml – € 10,50), verkrijgbaar bij onder andere iciparisxl.be

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier