Pluizig en frizzy kapsel? 10 onfeilbare tips om die haardos te temmen

Pas gewassen en geföhnd zien je haren er glad, sluik en glanzend uit. Maar zodra er wat regen valt, is heel je kapsel om zeep. Herkenbaar? Ziehier 10 tips om die weerbarstige haardos te temmen.

Messy hair

1. Start met een goed geknipt kapsel

Kies een kapsel dat past bij jouw haren en vraag je kapper om raad: hij of zij kan aangepaste producten voorstellen die het pluizen kunnen tegengaan.

2. Was je haren zo weinig mogelijk

Door je haren te vaak te wassen spoel je de natuurlijke oliën van je haar weg, en net die oliën gaan het pluizen tegen. Was je haar daarom maximaal 2 keer per week (bij voorkeur nog minder).

3. Gebruik een aangepaste conditioner en/of haarmasker

Nooit je haren wassen zonder een conditioner en/of haarmasker te gebruiken. En logisch: kies er ééntje tegen pluizig en weerbarstig haar.

4. Gebruik een handdoek uit microfiber

Vervang je gewone handdoeken door exemplaren uit microfiber: deze zijn veel zachter voor je haren en omdat ze super absorberend zijn, drogen je haren ook veel sneller.

5. Niet wrijven maar deppen

Ga na het wassen je natte haren niet ruw droogwrijven. Dep ze zachtjes droog.

6. Gebruik een iconic haardroger

Què? Een föhn met ionentechnologie zorgt ervoor dat je haren zacht en glad gedroogd worden. Blaas je haren bij voorkeur op de koudste stand droog, en föhn van boven naar beneden.

7. Gebruik een hittebeschermend product

Gebruik je een stijltang, vergeet dan zeker niet je haren tegen de hitte te beschermen met een aangepast product. Deze zorgen ervoor dat je haren niet verder uitdrogen (en dus niet extra gaan pluizen).

8. Leg krullen in je haar

Blijven je haren pluizen en naar alle kanten opkrullen, gebruik dan een krultang om je haren te krullen; zo krijg je controle over de krullen én je haren gaan minder pluizen.

9. Vergeet de olie niet

Breng elke morgen wat haarolie op de lengte en de punten aan: een echte verwennerij voor de haren en de olie maakt de haren lekker glad.

10.  Experimenteer met leuke haarstijlen

Als niets helpt: bindt je haren vast met een sjaaltje, leg er vlechten in, experimenteer met staartjes…. We moeten het toegeven: soms moet je je gewonnen geven en dan kun je van de nood maar beter een deugd maken.

Succes!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier