Een vermoeide blik? Maak dan deze 7 make-up fouten niet!

Sta je onder druk en stress en zie je er vermoeid uit, ook al heb je ’s morgens de tijd genomen om die wallen (proberen) weg te werken? Misschien pak je het wel verkeerd aan en maak je die onuitgeslapen look alleen maar erger. Ziehier enkele do’s en vooral don’ts om met make-up de juiste – wakkere – blik te bekomen.

1. Je vergeet mascara aan te brengen.

Jammer: mascara ‘opent’ jouw oogopslag en zorgt meteen voor een heldere blik.

2. Je probeert jouw wallen te camoufleren met een zware concealer (vaak in de verkeerde tint ook nog!)

Niet doen: jouw ogen zullen er zwaar en droog uitzien, en nog meer vermoeid. Breng ’s morgens wat ooggel aan en kies voor een licht concealer in dezelfde kleur als jouw teint. Vraag in de winkel of aan jouw schoonheidsspecialiste naar een concealer met extra veel pigment: deze dekken beter waardoor je er ook minder van nodig hebt.

3. Je gebruikt een oogschaduw met roze en/of rode tinten.

Deze tinten zullen het rood in en rond jouw ogen nog meer accentueren, en dat is precies wat je niet wil. Kies liever een bruine eyeliner en een bruinachtige of peach oogschaduw.

4. Fan van smokey eyes?

Liever niet aanbrengen als je er moe uitziet. Als je vermoeid bent, lijken jouw ogen kleiner en doffer, en smokey eyes zal dat effect nog versterken.

5. Je vergeet blush aan te brengen.

Blush geeft jouw bleke gezicht nochtans net die gezonde en wakkere look die je nodig hebt. Niet overdrijven evenwel (je wil er niet als een clown uitzien) en een natuurlijke tint kiezen.

6. Je valt ’s avonds als een blok in slaap, zonder eerst jouw make-up af te halen.

Tja, de allerbelangrijkste beautyregel is: ALTIJD jouw make-up verwijderen voor je gaat slapen. Slapen met een ‘vuile’ huid kan puistjes, vlekjes en andere ontsierende problemen veroorzaken. Je wordt er zeker niet mooier van wakker!

7. Je valt ’s avonds als een blok in slaap, zonder eerst nachtcrème aangebracht te hebben.

Begin jouw beauty routine de nacht ervoor, met het aanbrengen van een goede nachtcrème die jouw huid helpt te herstellen van de schade opgelopen overdag. Gebruik wel een speciale, lichtere crème voor rond de ogen. Een te zware (oog)crème kan voor gezwollen ogen zorgen. In geval van twijfel: vraag raad aan de schoonheidsconsulente welk product het best bij jouw huid past.

(foto: getty images)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier