Het handige trucje met de haardroger waardoor je haar er altijd goed uitziet

Na het wassen je haren drogen met een warme haardroger, het lijkt zo simpel als wat maar toch doen we het vaak helemaal fout. Je haardroger heeft namelijk een aparte functie die ervoor zorgt dat je kapsel langer goed zit.

(foto istock)

Lange tijd droogde ik mijn haren ’s na het wassen op deze manier: de natte haren vlug vlug droogdeppen, een warme haardroger keihard laten blazen om de boel zo snel mogelijk te drogen, eventueel nog wat met de stijltang in de weer en klaar.  En dat was dus helemaal fout.

Het zit namelijk zo: je haardroger heeft behalve een hete lucht-knop ook een koude lucht-knop (of stand), en die zit daar heus niet om om wat af te koelen wanneer je het te warm zou hebben.

Er bestaat namelijk een manier om je haardroger correct te gebruikt (ook al dacht je dat je dat al deed!). We moeten wel toegeven dat het drogen van je haren vanaf nu ongeveer 30 seconden langer zal duren. Het goede nieuws is echter dat je kapsel er véél beter zal uitzien, dat je haren nog meer zullen glanzen en vooral: dat je kapsel veel langer in model blijft.

Wat je moet doen:

– droog je haren zoals je normaal zou doen, met hete lucht

– zodra je haren ongeveer 90% droog zijn, schakel je over op de koude lucht.

– je haren ongeveer 30 seconden laten ‘schrikken’ onder de koude wind, en klaar.

– wil je extra volume, til dan je haren op en blaas koele lucht dicht bij de haarwortels

Waarom het werkt:

Door de hete lucht zullen je haren vlugger drogen. De koude lucht echter zorgt ervoor dat de haarschubben zich netjes sluiten waardoor je haren extra gaan glanzen. Het afkoelen van je haren is ook goed om je brushing te fixeren, waardoor je kapsel langer in model blijft.

Zo, nu weet je het ook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier