Het wondermiddel dat zowel een verkoudheid als rimpels doet verdwijnen!

Onze tip voor als je net als zoveel mensen snipverkouden ben: het vertrouwde potje Vicks VapoRub. Lekker ouderwets en bijzonder efficiënt om de ademhaling vrij te maken. En het goede nieuws is: ook als je niet verkouden bent, kun je het zalfje voor heel wat toepassingen gebruiken. Zelfs om rimpels tegen te gaan en puistjes weg te smeren.

Even het internet induiken en je botst er op de meest verbazende toepassingen waar je Vicks VapoRub voor kunt gebruiken.

1. Voor je verkoudheid

Vicks VapoRub gebruik je natuurlijk in de eerste plaats als je verkouden bent; smeer wat zalf op je hals en borst om beter te ademen en je hoest te verlichten.

2. Tegen huidstriemen en littekens

Volgens veel vrouwen zou Vicks als een soort magische gom hun huidstriemen na een zwangerschap uitwissen. Sommige dames beweren dat ze na een week smeren al een duidelijke vermindering zagen! Ook voor allerhande littekens is de zalf een echt wondermiddel.

(foto Getty)

3. Tegen puistjes en andere huidproblemen

Breng wat Vicks VapoRub aan op puistjes en ze drogen binnen de kortste keren uit.

4. Tegen rimpels

Het klinkt onwaarschijnlijk, maar er zijn gebruikers die zweren dat Vicks VapoRub een wondermiddel is om rimpels ter hoogte van de hals weg te smeren.

5. Tegen spierpijn

Last van pijnlijke of overbelaste spieren? Smeren maar want het goedje stimuleert de bloedcirculatie en zorgt voor ontspannen spieren.

6. Op je voeten (tegen de hoest!)

Oké, zelf moeten we dit absoluut eens uittesten want het klinkt onwaarschijnlijk. Veel mensen beweren dat ze van het hoesten ’s nachts afkomen wanneer ze Vicks op hun voeten smeren en vervolgens sokken aantrekken. Iemand ervaring mee? En?

7. Tegen schimmelnagels

Last van een onflatterend schimmelnageltje? Twee weken met VapoRub behandelen en je bent ervan verlost.

8. Om je kat op te voeden

Hebben we getest én goedgekeurd want het werkt. Wil je voorkomen dat je kat krabt aan deuren of ramen of waar dan ook, smeer er dan een kleine hoeveelheid VapoRub op. Katten vinden de typische Vicks geur immers afschuwelijk en blijven er liefst zo ver mogelijk uit de buurt van.

9. Om muggen af te weren

Ook muggen gruwelen van de geur van Vicks VapoRub. Je kunt je blauwe potje dus ook op lange zomeravonden gebruiken om de stekende beestjes af te weren.

10. Tegen een muggenbeet

Toch gebeten? Smeer wat VapoRub op de muggenbeet en je hebt er onmiddellijk minder last van. De menthol koelt immers af en zorgt ervoor de zwelling vlugger verdwijnt.

11. Bij hoofdpijn

Last van hoofdpijn? Masseer met kleine cirkelbewegingen wat VapoRub op je slapen; de massage en de geur van menthol zorgen voor verlichting van de pijn.

12. Bij kleine snijwondjes en splinters

Een beetje Vicks op het wondje deppen en het geneest niet alleen sneller maar voorkomt ook een eventuele infectie.

Je leest het: het middeltje uit Oma’s tijd zou echt voor bijna alles goed zijn. Heb je weet van nog andere toepassingen? Deel het gerust me ons!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier