Vergeet krullen, de ‘kitty cut’ is dit jaar de norm! (foto Getty)

Vijf insiders voorspellen de trends voor 2024

Welke beautytrends zullen 2024 domineren? Onze beautyexperte Laure Vandendaele vroeg vijf insiders naar de belangrijkste trends in hun vakgebied.

“We houden niet langer vast aan onze eigen ‘signature’ make-uplook, maar stemmen onze make-up af op de gelegenheid en onze outfits. Make-up wordt op die manier een onderdeel van je volledige styling. Over het algemeen wordt er veel meer geëxperimenteerd met make-up dan vroeger. In 2024 wordt make-up als een volwaardig accessoire gebruikt.”

@inesborgonjon

2. Haar: Jochen Vanhoudt, BV-kapper

“Eén van de grootste haartrends dit voorjaar is de ‘kitty cut’. Deze snit doet qua lengte denken aan de klassieke bob maar heeft meerdere laagjes wat voor extra volume en meer leven in het haar zorgt. De kitty cut wordt recht geknipt en mag gerust wat warrig vallen, ook beach waves of een natuurlijke slag passen bij deze look. Dé meest modieuze haarkleur is koper, zoals gezien bij zangeres Dua Lipa.”

@jochenvanhoudt

3. Nagels: Liesbeth Peeters, nagelstyliste bij Atelier Oba

“De Japanse manicure wint aan populariteit. Ik gebruik hiervoor Japanse softgels die zich onderscheiden door hun langdurige draagbaarheid, hoge pigmentatie en natuurlijke uitstraling. Ze zijn veelzijdig in gebruik en je kan er een mooie minimalistische nail art mee maken. Ook in kwaliteit blinken ze uit met hun hoogwaardige en veilige ingrediënten volgens strikte Japanse normen.”

@atelier.oba

4. Huidverzorging: Dr. Isabelle Fraipont, dermatoloog

“Het huidverzorgingsritueel wordt thuis steeds vaker aangevuld met een sessie onder een ledmasker. Niet om rimpels te vervagen maar wel om de teint op te frissen, bovendien werkt blauw licht ook in op acne. In het algemeen ben ik aangenaam verrast te zien dat veel jongeren dagelijks een SPF (Sun Protection Factor, red.) smeren. Daar zal de invloed van TikTok zeker voor iets tussen zitten.”

@dermatofraipont

© Getty Images

5. Esthetiek: Karen Sarasin, zaakvoeder Sarasin Clinic

Less is more in 2024. We willen er naturel uitzien en mooi verouderen. Mensen willen niet langer een gezicht vol fillers en kiezen voor soft injectables zoals biostimulators om de huid gehydrateerd te houden. Ook behandelingen zonder naalden zoals Hifu (maakt gebruik van geluidsgolven) of Hifess (behandeling met radiofrequentie) zijn populair.”

@sarasinclinic

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier