7 trucjes om op natuurlijke wijze van je wallen en donkere kringen af te geraken

’s Morgens in de spiegel kijken en jezelf afvragen waar die wallen en donkere kringen in godsnaam vandaan komen! Herkenbaar? Wallen en donkere kringen kunnen we met concealer een beetje verbergen, maar in een ideale wereld word je gewoon wakker met een frisse snoet. Gebruik deze natuurlijke middeltjes om ervoor te zorgen dat er zich minder vocht ophoopt onder je ogen.

1. Weg met zout!

Een zoutarm dieet zorgt ervoor dat je ogen minder opgezwollen zijn ‘s morgens. Want als je bijvoorbeeld een te zoute pizza of hamburger hebt gegeten ‘s avonds, word je gegarandeerd wakker met wallen. Dus ban zout en eet bijvoorbeeld selder in de plaats.

2. Verander je slaaphouding

Ben je een buikslaper of slaap je vaak op je zij? Dan heb je meer kans op wallen of donkere kringen ‘s morgens. Best is om op je rug te slapen, want dan krijgt het vocht minder kans om zich onder je ogen te nestelen. Een extra kussen onder je hoofd helpt ook!

3. Verwijder altijd je make-up voor het slapen

Eigenlijk is dit een regel die je altijd moet respecteren, zeker voor je ogen. Zorg ervoor dat je al je oogmake-up verwijdert voor je gaat slapen. Anders kan dit je ogen irriteren, zodat ze gaan wateren en dan krijg je opnieuw wallen.

4. Geef je ogen een cool-down

Toch wakker geworden met wallen? Geef je ogen dat een snelle cool-down met koude lepels (!), theezakjes of een schijfje komkommer. Het zal je wallen niet permanent verwijderen, maar als je het vaak doet, zorgt het zeker voor resultaat.

5. Doe aan gezichtsyoga

Het klinkt misschien een beetje vreemd maar gezichtsspieroefeningen kunnen ook helpen bij wallen en donkere kringen. Je doet een aantal trage bewegingen met je gezicht waarbij je je handen gebruikt om de spieren tegen te houden. Bovendien helpt dit ook tegen rimpels.

6. Gebruik eens een Neti pot

Als je veel last hebt van allergieën, dan zit je vaak met een verstopte neus. Dit kan ook wallen veroorzaken. Een natuurlijke oplossing is een Neti pot. Hiermee spoel je je neus en verwijder je alle slijm met behulp van een klein kannetje gevuld met gedestilleerd water en zout. Je giet het in je ene neusgat en het water loopt er langs je andere weer uit, wat zorgt voor een optimale spoeling.

7. Drink minder alcohol

Alcohol trekt het vocht uit je lichaam en zorgt voor donkere kringen rond je ogen. Dus wil je een frisse look, dan beperk je best je inname van alcohol. Drink veel water in de plaats, dat zorgt er meteen ook voor dat je huid beter gehydrateerd is en laat je stralen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier