Moroccanoil HydroResist Technology fungeert als het ultieme schildvoor alle haartypes, voorkomt pluizig haar en stoot vocht af. (foto Moroccanoil)

Zo bescherm je je haren tegen het herfstweer

Naast een prachtig kleurenpalet brengt de herfst ook plensbuien, rukwinden en onhandig geklungel met mutsen en sjaals met zich mee. Niet meteen zaken waar je lokken blij van worden. Met deze tips van onze beauty-experte Laure Vandendaele bescherm je je coupe, door weer en door wind.

Pluizig haar

Door vochtig weer, wind en een hoge luchtvochtigheid

Sommige haartypes zijn van nature gevoeliger voor pluizigheid dan andere. Zo hebben mensen met krullen vaak meer last van een frizzy coupe omdat krullend haar de neiging heeft om vocht te absorberen en uit te zetten. Maar ook regen en wind zorgen ervoor dat de haarschubben opzwellen en frizeren. Hou weerbarstige lokken in bedwang door een anti-frizz spray, zoals het nieuwe Anti-Frizz Shield van Moroccanoil, op handdoekdroog haar te verstuiven. De warmte van een haardroger of stylingtool activeert het product en creëert zo een beschermend schild tegen vocht. Heerlijke geur én extra glans inbegrepen!

Frizz Shield Spray van Moroccanoil, 36 euro.

Beschadigd haar

Door kleuringen, chemische stylingproducten of hete toestellen

Producten met bonding-technologie herstellen het haar van binnenuit en maken broos, beschadigd haar weer sterk. In het kapsalon kan je terecht voor een herstellende Lipid Booster treatment die zelfs ernstig beschadigd haar weer glad en zacht maakt. Ook de thuisproducten met bondingtechnologie worden steeds beter. De Lipid Booster spray van Sebastian Professional is een leave-in product dat je na shampoo en conditioner over handdoekdroog haar vernevelt. Al na een paar keer wordt het haar sterker en breekt het minder snel af.

Statische lokken

Een plaag op koude, droge dagen met een lage luchtvochtigheid

Verban mutsen, sjaals en synthetische kledij naar de verste hoek van je kleerkast. Kies liever voor natuurlijke materialen zoals katoen en wol en bind je haren samen in een paardenstaart om zoveel mogelijk wrijving tussen de stof en het haar te vermijden. Een druppeltje olie zoals de Dark Oil van Sebastian helpt om het haar weer glad te maken. Als je dik haar hebt, kan je een zachte finish cream gebruiken. Die gaat het haar verzwaren waardoor het weer handelbaarder wordt.

Gespleten punten

De vijand van wie zijn of haar wil laten groeien

Het goede nieuws is dat je kapper niet meteen de schaar of – erger – de tondeuse moet bovenhalen. Een behandeling met een split-ender is de reddende engel van gespleten haarpunten. Deze speciale haartrimmer verwijdert zo’n 3 mm van de gespleten haren en is ideaal voor mensen die hun haar willen laten groeien maar bang zijn dat er te veel centimeters zullen worden geknipt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier