Astrid Coppens: “Ik heb een zalige relatie en een fantastisch kind, dát is luxe”

Astrid Coppens vervulde al verschillende rollen: model, Hollywoodvrouw, tv-persoonlijkheid en ZEB-designer. Maar dé rol van haar leven vond ze toen ze vorig jaar mama werd van dochtertje Billie-Ray.

“De vijftiende collectie van het Astrid Black Label hangt sinds september in de ZEB-winkelrekken. De laatste jaren kies ik bewust voor meer kleur en prints. Deze herfst en winter steelt metallic blauw de show,” zegt Astrid Coppens. “De kleur combineert mooi met de andere kleuren beige, bruin en zwart in mijn collectie. Verder ging ik voor heel wat lossere kledingstukken, zoals een maxirok met vlinderprint en losse jurkjes in luxueuze materialen. Heel comfortabel en tegelijkertijd ook flatterend. Je hoeft er niet het perfecte figuur voor te hebben. Het feit dat ik vorig jaar mama van Billie-Ray werd, beïnvloedde de collectie zeker. Door borstvoeding te geven, weet ik dat het als mama een uitdaging kan zijn om leuke, maar toch praktische kledingstukken te vinden. Het fijne aan de collectie is dat je ze zowel casual als chic kan dragen. Met stoere sneakers of platte enkellaarsjes ga je voor een casual look. Combineer je met sandalen met elegante high heel, dan creëer je een fashionable look.”

 

 

“Dat modegevoel zat er al van kleins af aan in. Ook al ging ik naar een uniformschool, ik probeerde mezelf toch uit te drukken met mijn kleding. Ik droeg dan bijvoorbeeld een opvallende hoed of liet mijn schoolrok verlengen. Op mijn achttiende verliet ik België en reisde ik de wereld rond voor mijn modellencarrière. Ik vond het supertof om met topdesigners en stylisten samen te werken. Dat heeft me door de jaren heen veel inspiratie gebracht. De modellenwereld is hard, maar ik voelde me er wel thuis. De voorbije jaren zag ik hoe Instagram de modellenwereld volledig heeft veranderd. Vroeger draaide het als model om je look, je portfolio en de campagnes en editorials die je deed. Vandaag gaat het succes van een model hand in hand met het aantal volgers op sociale media. Vogue zet geen modellen meer op de cover. Topmodellen als Kate Moss bestaan niet meer. Op de cover van magazines zie je celebrities als Beyoncé of de kinderen van beroemdheden. Bij modeshows zijn het tegenwoordig Instagrammers en celebs die op de eerste rij zitten. Sociale media heeft de modewereld op dat vlak kapotgemaakt.

“De modellenwereld is hard, maar ik voelde me er wel thuis

“Niets kan tippen aan het kleineke op mijn schoot dat naar me lacht. Geen chique villa, mooi zwembad of designerkledingstuk. Geen glitter en glamour. Ik ben gelukkiger dan ik ooit was. Ik heb een zalige relatie met Bram en samen hebben we een fantastisch kind, dát is luxe. Ik ga niet zeggen dat geld niet gelukkig maakt, maar er zijn belangrijkere dingen. En ja, dat klinkt misschien erg cliché. Als tiener ben ik heel ziek geweest door een hersenvliesontsteking en dan besef je pas het belang van een goede gezondheid. Stel dat je miljoenen op je rekening hebt staan, maar ziek in bed ligt met een satijnen Gucci-pyjama… Dat is nog steeds een miserabel leven. Ik voel me nu heel blessed. Ik merk dat ik minder belang hecht aan materiële zaken. Ik heb er heel bewust voor gekozen om nu fulltime mama te zijn. Na jaren hard werken is het zalig om als mama te kunnen genieten van tijd met mijn dochter.”

Na de geboorte van Billie-Ray zouden we terug naar Los Angeles keren, maar we beslisten om in België te blijven. De liefde en warmte van mijn ouders en schoonouders voor ons kleineke is heel mooi. In L. A. hadden we die familieband niet. Dat misten we vroeger ook niet, want we hadden elkaar. We reisden veel en zagen onze families via Facetime. We wisten niet beter. Pas nu we ons kindje hebben, beseffen we wat een luxe het is om dicht bij familie en vrienden te wonen. Ook qua opvoeding en schoolsysteem is ze hier beter af. In Amerikaanse publieke scholen zitten kinderen met zestig in de klas, in Vlaanderen maar met de helft. Wil je dat in Amerika, dan moet je hen naar een privéschool sturen.”

“Na veertien jaar in Los Angeles kan ik het zeggen: de mensen daar zijn gewoon fake

“Weer in België wonen, voelt als terugkeren naar mijn roots. Ik vind het eigenlijk heel aangenaam. De werkdruk in België ligt lager, waardoor ik zelf ook aan een trager tempo ben gaan leven. Als je in Amerika een klantenservice contacteert, krijg je binnen tien minuten een antwoord. Je probleem wordt onmiddellijk opgelost. Dat is een groot verschil met hier in België, maar ik kan me wel vinden in dit tempo. Ook de mensen vind ik aangenamer, Belgen zijn echter. Na veertien jaar in Los Angeles kan ik het zeggen: de mensen daar zijn gewoon fake. Het enige wat ik mis? Het goede weer en de palmbomen. Vanuit Gent kunnen we gelukkig snel naar de kust. In Los Angeles woonden we ook dicht bij de zee, dus dat vinden we hier ook leuk. Bijna wekelijks rijden we naar Knokke. Ook Billie-Ray geniet van strandwandelingen of goed ingeduffeld over de dijk slenteren. In de zomer liggen we aan onze strandcabine en genieten we van de vele strandbars. In L. A. zijn beachbars verboden en is alcohol drinken op het strand illegaal, dus dat is hier wel extra tof.”

Benieuwd naar de stijltips van Astrid Coppens? Hier kun je ze lezen: Modegeheimen: 6 x de beste stijltips van Astrid Coppens

Tekst: Laura Claessens – foto : Zeb

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier