Column: “De essentie van de dag”

Elke maand geven we een interessante v/m/x. ‘Het Laatste woord’. Deze week is dat Els Pynoo

Ten volle leven, het begint bij stilstaan. Ik denk na over de essentie van de dag.

Elke dag maak ik een lijstje met wat ik allemaal ga doen. Ik wil eigenlijk alleen maar bezig zijn met datgene waardoor ik de tijd vergeet, maar er staan natuurlijk ook dagelijkse verplichtingen op dat lijstje, zoals boodschappen doen, poetsen, koken, strijken…

Ik heb de eigenschap om die dingen waar ik wat tegenop zie in een mooi daglicht te zetten. Ik word blij als ik moet strijken omdat ik al aan het ongelooflijk gevoel denk als ik straks tussen de stijfgestreken lakens kruip, of ik word blij als ik boodschappen doe omdat ik dan al denk aan het heerlijke eten straks op tafel.

Ik word gelukkig blij van veel dingen.

Constant probeer ik van elke seconde tenv olle te genieten. Automatisch zet ik altijd al mijn zintuigen open, wat zie ik, wat hoor ik, wat ruik ik, wat voel en proef ik? Dat is een geweldige ervaring. Soms krijg ik te veel prikkels binnen en dan kan ik er duizelig van worden maar dat is dan ook weer fijn.

Voor mij is ten volle leven het beste uit alles en elk moment halen. Ik kan niet tegen oppervlakkigheid, iets doen zonder diepgang kan geen voldoening geven. Het geeft je kracht als je alles wat je doet met passie en interesse doet.

Als ik op een podium sta ga ik er even hartstochtelijk in op als wanneer ik thuis aan mijn buitenkeuken in een verse tomatensaus sta te roeren.

Het belangrijkste is om oplettend en bewust te zijn van alles om je heen en tevreden te zijn met wat je hebt en je hart te volgen. Blijven dromen en verlangen.

‘Living’ is het gewoon naar je zin hebben.

(foto Phile Deprez)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier