Thalisa Devos: “Eenvoud, puurheid, vrijheid en stilte. Dat is pure luxe.”

Afgelopen zomer, ja dat is hij nu echt wel, deed ik twee korte tripjes. Een daarvan ging drie dagen naar een all-inhotel in Marbella, het andere vier dagen met de tent naar de Vogezen.

Over die eerste trip waren mijn familie en vrienden het eens, dat zou een ontspannend reisje worden. Geknipt voor iemand die graag leest en eet en wel van een beetje luxe houdt.

Over dat tweede avontuur, waren de reacties op voorhand eerder gemengd tot lacherig. Want die trip begon zonder water, licht of elektriciteit in een wandelhut op een berg.

Vandaag, twee maanden later, geniet ik nog na van Marbella, zeker. Maar het is de andere uitstap, gestript van alles wat ik normaal als luxe of neen basisvoorzieningen zou interpreteren, die me altijd zal bijblijven. De barbecue op het kampvuur, de spontane pintjes met voorbijgangers, het koude bergmeer en de fantastische natuurwandeling. Het feit dat ik geen passende outfit moest bijeenzoeken. Of me druk maken over andere mensen. Tijd is relatief als je nergens moet zijn.

Ik heb veel over mezelf geleerd en over wat ik belangrijk vind. Eenvoud, puurheid, vrijheid en stilte. Dat is pure luxe. Het is op die manier dat we dit nummer hebben opgebouwd. Ver weg van de glitter en de glam. En dichtbij minder, maar beter. De natuur en de eenvoud. De duurzaamheid en de vriendschap. Geniet ervan.

Thalisa Devos, Chef DZ Magazine

thalisa.devos@roularta.be – Instagram: @thalisa 

(foto Damon De Backer)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier