Vlogster Pauline Rensonnet: “Dagelijks vloggen zie ik wel zitten, al zal dat niet voor binnenkort zijn”

Met 37.000 YouTubevolgers, is Pauline Rensonnet één van de grootste lifestylevloggers van België. Op haar kanaal Lifestyle Spot maakt ze zowel sit-downvideo’s als vlogs. “Reisvlogs zijn mijn favorieten. Er hangen zoveel mooie herinneringen aan vast.”

Pauline Rensonnet is 24 en studeerde onlangs af in communicatiemanagement. Vandaag werkt ze parttime als eventplanner bij Kinepolis Brussel. In haar vrije tijd probeert Pauline zoveel mogelijk te sporten. “Ik ben opnieuw aan het trainen voor de halve marathon van Disney.”

Pauline, je maakt al meer dan vier jaar YouTubevideo’s en vlogs. Wat maakt voor jou een goede vlog?

Sowieso moet de kwaliteit van de beelden goed zitten. Het geluid en het licht allemaal inbegrepen. Ik klik zelf altijd heel snel weg wanneer de kwaliteit van de video alles behalve is. Het moet ook een vlot filmpje zijn. Een intro die tien jaar duurt, dat wil niemand zien.

“Het is vooral raar om jezelf te horen”

Is het niet raar om jezelf elke dag op beeld te zien?

Het is eigenlijk vooral raar om jezelf te horen. Maar dat went uiteraard allemaal wel. Voor school moesten wij onze presentaties ook altijd opnemen. Niemand vond dat leuk, maar ik was dat ondertussen al gewoon.

Wat vind je het moeilijkste aan vloggen?

Ervoor zorgen dat de video’s origineel blijven. Dat ze elke keer opnieuw leuk zijn om naar te kijken. Het ene moment heb ik daar super veel inspiratie voor en het andere moment ben ik volledig inspiratieloos.

Hebben er zich al gênante momenten voorgedaan?

Mensen durven op straat wel eens te kijken maar dat is ondertussen al veel minder dan vroeger. Ik zie achteraf soms wel eens dat mensen naar de camera liepen te zwaaien of gekke bekken trokken, maar op het moment zelf niet. En tegenwoordig loopt toch bijna iedereen zichzelf te filmen voor facetime en andere social media.

Wat als je moet vloggen op een minder interessante dag?

Daar zijn zoveel leuke oplossingen voor. Je kan bijvoorbeeld een tag-video maken waarin je vragen beantwoordt. Of een kookvideo maken. Gewoon dagdagelijkse dingen dus. Ik zal nooit iets speciaals plannen gewoon om een vlog te kunnen vullen. Het moet spontaan blijven.

“Tegenwoordig loopt bijna iedereen zichzelf te filmen”

Waarover vlog je het liefst?

Vlogmass is voor mij wel iets speciaals. Je kan dat uiteindelijk ook maar 1 keer per jaar doen. Maar als ik een favoriet moet kiezen, zijn het mijn reisvlogs. Daar hangen zulke mooie herinneringen aan vast. Zalig om die dan later te kunnen herbekijken.

Zijn er grenzen aan wat je toont?

Die zijn er altijd. Ik heb bijvoorbeeld heel veel vriendinnen die liever niet in beeld komen. Ik ga dan ook mijn camera niet in hun gezicht gaan duwen. Maar die grenzen zijn voor mij heel vanzelfsprekend.

Welke Vlaamse vloggers volg jij?

Ik kijk wel graag naar NICEfamily. Dat zijn vlogs over het dagelijks leven van Céline en haar vriend. Céline is één van de twee meisjes achter het YouTubekanaal TotallyTwo. Verder kijk ik vooral video’s van Amerikaanse vloggers.

Zou dagelijks vloggen iets voor jou zijn?

Ik zou dat wel zien zitten. Al zal dat nog niet voor binnenkort zijn. Maar het lijkt mij zeker wel leuk. Ik zou van YouTube graag mijn fulltime job maken. Maar voorlopig is de financiële zekerheid van mijn job bij Kinepolis nog wel handig. We zien wel wat de toekomst brengt.

Foto’s: Pauline Rensonnet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier