Deze vijf eigenschappen maken je onweerstaanbaar sexy

Wat maakt jou aantrekkelijk in de ogen van een ander? Is het je haar, je ogen, of je benen? Misschien, maar ze zijn zeker niet de enige redenen waarom die ene persoon jou zo verdraaid sexy vindt.

1. Humor is sexy

Meer zelfs: humor is ongelooflijk sexy. Uit studies blijkt dat vrouwen als een blok vallen voor mannen met (een goed) gevoel voor humor. Waarom? Omdat het een teken van intelligentie zou zijn. Heren, als je dus op een goed blaadje wil komen bij je uitverkorene: breng haar aan het lachen!

2. Een beetje excentriek zijn, is aantrekkelijk

Hou je ervan anders dan anderen te zijn? Koester je excentriciteit want zowel mannen als vrouwen vinden het blijkbaar verdomd sexy als je een beetje uniek bent. Uit een studie van de Universiteit van Queensland blijkt dat we de voorkeur geven aan ‘non-conformistische’ romantische partners. Daaruit bleek ook dat mannen – in tegenstelling tot wat altijd wordt aangenomen –  zich minder aangetrokken voelen tot vrouwen die zich onderdanig, bescheiden en ingetogen opstellen. Yay!

3. Wees een beetje een bad boy

We weten al dat vrouwen grappige mannen leuker vinden, maar volgens een Universiteit van British Columbia vinden ze dan weer dat vrolijke kerels aanzienlijk minder seksueel aantrekkelijker zijn dan hun meer getormenteerde of stoere collega’s. De vrouwelijke deelnemers aan de studie beoordeelden de foto’s van lachende, gelukkige mensen als minder aantrekkelijk dan de foto’s van mensen die “trots, krachtig, humeurig of beschaamd” keken. 

Dit resultaat zou meteen verklaren waarom bad boys weliswaar minder leuk zijn om mee om te gaan, maar wel als een magneet werken op sommige vrouwen. Belangrijk om te weten is dat deze studie gebaseerd is op de eerste indruk die je van iemand hebt. De vraag of de dames ook vonden of de mannen die zij het meest seksueel aantrekkelijk vonden ook goed huwelijksmateriaal was, werd niet gesteld.

3. Je bent hotter in hakken

Er is niets dat nog niet onderzocht is, zelfs de invloed van onze hakken op mannen! Volgens de wetenschap is een vrouw sexier als ze hakken draagt. Voor een studie in het tijdschrift Archives of Sexual Behavior werd de hoogte van de hakken vergeleken met de mate waarin een vrouw seksueel aantrekkelijk gevonden werd, en wat bleek: hoe hoger de hakken, hoe aantrekkelijker de vrouw!

4. Bekennen dat je verliefd bent, is sexy

Verliefd op iemand? En durf je het hem of haar niet te zeggen? Twee redenen om toch de moed bij elkaar te schrapen:

1. als hij of zij niet wéét dat je verliefd bent en je nooit iets laat merken, hoe kunnen jullie dan ooit een koppel worden?

2. Auteur Nicholas Boothman beschrijft in How to Make Someone Fall in Love With You in 90 Minutes or Less  dat een liefdesbekentenis een enorme impact heeft: vaak vindt de ‘andere’ persoon je plots veel aantrekkelijker als je bekent een boontje voor hem of haar te hebben… en groeit daar een relatie uit!

5. Deel je geheimen en je bent onweerstaanbaar

 Die eerste afspraakjes kunnen zenuwslopend zijn, vooral als het gesprek moeizaam verloopt. Tip: het delen van persoonlijke informatie en geheimpjes bevordert het gevoel van verbondenheid… en dat maakt je plots véél interessanter in de ogen van een ander. Wel opletten dat je geen akelige geheimen deelt, anders zet jouw date het misschien op een lopen.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier