Proberen: de 5 leukste apps om uitgerust wakker te worden

Aan het schelle geluid van de wekker hebben we een grondige hekel, en de wakker-worden-toontjes die onze iPhone produceert kunnen we na al die jaren ook niet meer uitstaan. Enter de apps die je op een originele manier wakker maken. Onderstaande apps zijn beschikbaar voor zowel iOS als Android en dien je als de bliksem zélf te installeren op je smartphone. Wakker worden was nog nooit zo leuk!

1. De Morning Man

Laten we maar meteen beginnen met mijn favoriet: de Morning Man luistert je ‘s morgens zachtjes wakker door de meest romantische dingen in je oor te fluisteren. En best of all: je kan kiezen uit verschillende sexy accenten. Zorg wel dat je alleen in bed ligt als je deze app gebruikt: toen de Morning Man van mijn keuze – een schattige Fransman – mij wakker fluisterde, kreeg mijn vriend naast me bijna een hartverzakking van de schrik. En helaas heren, van een zwoele Morning Woman heb ik alsnog geen app gevonden.

Hier kun je de app downloaden.

2. De Sleepbot

De Sleepbot registreert aan de hand van je slaapbewegingen in welke slaapcyclus je zit, en zal je voorzichtig wakker maken op het meest gunstige moment. Handig want zo ben je meteen van dat verdoofde gevoel af dat je hebt wanneer je op een slecht moment wakker wordt (en waar dat ochtendhumeur vaak aan te wijten is). Kiezen kan uit een smart alarm (wekker), een track motion (je bewegingen bijhouden) en een record sound (geluiden opnemen om te weten of je bijvoorbeeld snurkt of niet). Aan de hand van de registraties krijg je ook tips hoe je nog beter kunt slapen. Deze app heeft al verschillende prijzen gewonnen, en is ook één van mijn favorieten.

Hier kun je de app downloaden.

3. Walk Me Up

Voor wie het echt moeilijk heeft om uit bed te stappen, is er de Walk Me Up; deze wekker kun je niet zomaar uitdrukken of laten snoozen, hij wil alleen zwijgen als je effectief het bed uit komt en een aantal stappen zet. Hoeveel stappen je daarvoor moet lopen, kun je zelf op voorhand instellen.

Hier en hier kun je de app downloaden.

4. Alarmy

Ook bij Alarmy moet je meteen in actie komen. Zo moet je bijvoorbeeld je smartphone schudden vooraleer de wekker stil wordt. Of je moet een som oplossen (en daarvoor moet je dus flink wakker zijn). De meest opvallende modus is deze waarbij je je wekker alleen kunt uitzetten door een foto te nemen van een bepaalde ruimte in je huis. Daarvoor heb je eerst al een foto genomen van de gekozen plek. Als de dag erop de wekker gaat, moet je je bed uit om van dezelfde plek een foto te maken, anders blijft het alarm onverbiddelijk doorgaan.

Hier kun je de app downloaden.

5. Light Alarm

Deze app zorgt ervoor dat je langzaam en natuurlijk wakker wordt door het licht van je smartphone almaar feller te laten schijnen. Ook zal het wekkergeluid almaar luider klinken, en dat geluid kun je overigens kiezen: vogeltjes die vrolijk fluiten, krekels die aan de zomer doen denken, een kabbelend riviertje of een woeste oceaan… Op die manier word je als vanzelf wakker.

Hier en hier kun je de app downloaden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier