Tijd voor een date? Met deze 7 date-ideetjes maak je er een onvergetelijke avond van

Of het nu een eerste date is of de honderdste, de ideeën voor een leuke uitstap met z’n tweetjes raken soms op. Natuurlijk is een gezellig cafeetje of restaurant altijd een goed idee, maar soms wil je eens iets anders. Ziehier enkele originele activiteiten voor een zomerse dag. De vonken zullen ervan af spatten!

Een origineel, lekker hapje eten

Tafelen bij een restaurant komt altijd goed van pas, maar als jij en je partner op zoek zijn naar andere culinaire opties, is een foodtruck festival beslist een aanrader. Je kan er verschillende soorten gerechtjes ontdekken, en misschien behoort een wijntje of een zelfgemaakte cocktail ook tot de mogelijkheden? Tijdens de meeste foodtruck festivals worden er ook kleinschalige optredens georganiseerd. Alle ingrediënten zijn er om een topdag te beleven. Proef van elkaars eten en luister naar de sfeervolle muziek, de tijd zal voorbij vliegen.

Tussen de planten

Zijn jullie beide liefhebbers zijn van prachtige fauna en flora, dan is een bezoek aan een botanische tuin beslist de moeite. Ronddwalen in een prachtige tuin met fleurige bloemen en planten staat garant voor een romantische sfeer. Zet je even neer op een bankje en bekijk al dat moois terwijl je bijpraat met je date. Wie weet is er wel een leuke giftshop of een tea-room waar je iets kan drinken tussen de bloemen? In ons land zijn er verschillende botanische tuinen, zoals de plantentuin van Meise (zie foto hieronder) en de botanische tuinen van Leuven. Voel je de romantiek al?

Pik een film mee in openlucht

Een film in openlucht is ideaal voor een (eerste) date. Of het een horrorfilm is of een romcom, kruip eens goed tegen elkaar en maak er een gezellige avond van. Deze zomer zijn over het hele land nog openluchtcinema’s. Bijvoorbeeld in de Budascoop in Kortrijk of de Glasfabriek in Gent. Ook in Zeebrugge kan je een film meepikken, op het strand met je voeten in het zand! Een drive-in is dan weer prettig als het net iets minder weer is. Neem snacks en drank mee en je avond is gemaakt, enjoy!

Ontdek samen een nieuwe sport

Niets is leuker dan nieuwe sporten ontdekken. Je kan uiteraard samen gaan joggen of fietsen als je wil, maar het is tijd om een pagina om te slaan. Wat dacht je ervan om te gaan surfen met je date? Samen golven pakken en in het water plonzen lijkt toch redelijk romantisch. Wou je partner al altijd eens aan judo of taekwondo doen? Ontdek het samen door naar een initiatieles te gaan. Zo leer je je date beter kennen en maak je samen herinneringen. Bij verdedigingssporten sta je meestal ook behoorlijk dicht bij elkaar, romantischer dan dat wordt het bijna niet.

Ontsnap uit een escaperoom

Gebruik je beste speurneus en ontsnap op tijd uit een escaperoom. Hiervoor is een flinke dosis teamwork nodig. Laat het dus een test zijn van jullie communicatieskills. Kunnen jullie feilloos samenwerken en op tijd de missie volbrengen of kibbel je eindeloos en slaag je er niet in om opdracht tot een goed einde te brengen? Escape rooms bestaan in alle mogelijke versies. Je kan een bankoverval plegen en zoveel mogelijk geld binnenhalen. Of je zit in het huis van een seriemoordenares en probeert te ontsnappen. Als jullie daar maar leven uit raken…

Zoek avontuur op

Een escaperoom kan al redelijk spannend zijn, maar als je nog een versnelling hoger wil schakelen kan je misschien naar een pretpark? Volgens psychologen heeft een eerste date zelfs meer kans op slagen wanneer je iets doet dat adrenaline opwekt, zoals een ritje maken op een achtbaan.

Heb je een need for speed? Ga dan eens karten! Daag elkaar uit door een wedstrijdje te houden. Zorg wel dat het veilig blijft. De verliezer moet dan een opdracht vervullen, bijvoorbeeld ontbijt op het bed maken.

Voor een diepere connectie kan je ook altijd eens gaan zorben. Een zorb is een doorzichtige bal waar je met twee in kan kruipen. Laat je dan van een helling rollen of navigeer op het water met de bal. Door samen zo dicht bij elkaar in de zorb te zitten, vorm je vast wel een diepere band.

Eindeloze adrenalinerushes verzekerd met deze activiteiten.

Laat je van je artistieke kant zien

Ken je iets van kunst en wil je date ermee imponeren? Neem hij of zij dan mee naar een museum. Als je niets van kunst kent, doe dan alsof je weet wat de schilderijen voorstellen. Gebruik je fantasie en omschrijf wat je ziet. Sowieso maak je je date hiermee aan het lachen.

Je kan hem of haar ook altijd meenemen naar een concert. Er is vast wel een artiest waar jullie beide van houden en met geluk toert die door Europa en komt die naar België. Nu nog de kaartjes fixen.

Tekst: Justine Cottenie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier