Een match scoren op Tinder? Met deze 5 tips heb je gegarandeerd beet!

Zet je de eerste stappen in de wereld van onlinedating? Op het eerste gezicht ziet Tinder (of eender welke andere dating app) er misschien intimiderend uit, maar je vindt er snel je weg in. Met deze tips ontmoet je beslist een match waarmee je jouw summer of love – of een leven vol liefde, wie weet? – kunt beleven. 

Zorg voor gepaste foto’s

Datingapps hebben de reputatie een ‘vleeskeuring’ te zijn. En om eerlijk te zijn: dat is het ook een beetje. De eerste indruk verloopt simpelweg via de foto’s die je post. Oppervlakkig? Absoluut! Maar geef toe: hoe vaak spreek je tijdens een avondje uit die leuke man of vrouw aan puur op basis van een ‘mooi innerlijke’? Juist ja, nooit! In dat opzicht hebben dating apps zelf nog een voordeel vanwege het introducerend tekstje dat bij je profiel hoort; zo kun je al aangeven welke je hobby’s zijn en welke je interesses zijn.

Om de test van de eerste indruk met glans te doorstaan, heb je de juiste foto’s nodig. Het goede nieuws is: je moet echt geen professionele fotograaf zijn om een profiel op Tinder aan te maken, mits je rekening houdt met volgende richtlijnen:

  • zorg ervoor dat je alleen op de foto staat, niemand wil raden met wie je juist zal matchen als er nog vijf anderen op de foto staan.
  • zot zijn doet geen zeer, maar houd de gekke bekken tot een minimum. Je beste duckface bewaar je dus liever voor een ander moment
  • draag ook geen zonnebril op de foto, hou je ogen zichtbaar zodat je toekomstige match zich er al eens goed in kan verdrinken.
  • vind je het moeilijk om leuke foto’s van jezelf te kiezen? Vraag dan aan een goede vriend of vriendin om dat voor jou te doen.

Je hebt vast enkele hobby’s die je graag uitoefent in je vrije tijd, toon die dan ook op je foto’s! Als er iemand met dezelfde hobby op je Tinderprofiel terechtkomt, heb je gegarandeerd prijs. Is fotografie een van je hobby’s? Neem dan een actieshot waar de ander je aan het werk ziet.

Foto’s met huisdieren doen het ook altijd goed. Zet jezelf wel altijd centraal op de foto’s, diegene die ze ziet moet weten wie jij bent, tijd om je huisdier te leren kennen is er nog genoeg.

Wat je niet moet doen? Een badkamer selfie, zeker niet met ontbloot bovenlijf, dat is een afknapper voor velen. Selecteer ook meerdere foto’s, minimum zes. Heb je er echt niet zoveel? Ga dan voor minstens drie foto’s. Er is ook een functie op Tinder die je beste foto’s selecteert en die eerst presenteert aan je toekomstige match, maak daar zeker gebruik van.

Je bio: kort maar krachtig

Je hebt je beste foto’s geselecteerd – of laten selecteren – nu is het tijd voor een bio. Hou het in elk geval kort, het is niet de bedoeling dat je je hele leven beschrijft. Je moet namelijk nog iets hebben om over te praten wanneer je een match hebt.

Best werk je met sleutelwoorden of korte zinnen. Dat geeft de essentie weer van wie je bent, maar laat toch het meeste nog aan de verbeelding over.

Tinder heeft ook een functie waar je kan aanduiden wat je hobby’s zijn. Die verschijnen dan als sleutelwoorden op je profiel.

Een serieuze bio schrijven kan, maar met een vleugje humor behaal je toch meer succes. Immers, uit onderzoek blijkt dat humor blijkt één van de meest geliefde kwaliteiten is waar singles bij een potentiële partner naar op zoek gaan. Laat je dus zeker van je speelse kant zien.

Daarnaast kan een quote ook goed van pas komen om een tipje van de sluier op te lichten. Ga niet voor een cliché “live, laugh, love” citaat, maar kies iets uit je favoriet nummer, gedicht of boek. Misschien is dat meteen ook wel een leuk aanspreekpunt voor diegene aan de andere kant?

Het is ook zeker niet verboden om in je bio al te laten weten waar je naar op zoek bent. Een pleziertje voor één nacht of een serieuze relatie? Laat het gerust weten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als het blijkt dat jij en de andere persoon niet helemaal dezelfde bedoelingen hebben.

Hoe open je het gesprek?

Je bent een eindje aan het swipen geweest en je hoort dat veelbelovende geluidje: je hebt een match! Wat nu? Je wil natuurlijk met de meest originele openingszin uitpakken zodat je match meteen onder de indruk is. Wees daarin origineel: een droge “hey” zal de persoon aan de andere kant niet omverblazen. Bovendien ben je op die manier ook snel uitgekeken op het gesprek. Zoek een aanknopingspunt op hun profiel. Houden ze van games of lezen ze graag boeken? Begin dan over de laatste nieuwe game die uitkwam of het boek dat ze zeker nog moeten lezen.

En bij een eerste gesprek online geldt hetzelfde als bij de bio: humor mag zeker, we moedigen het je zelfs aan. Als je je match kan laten lachen, heb je al een streepje voor.

Je kan ook starten met een vraag die stof tot nadenken geeft, maar hou het niet té filosofisch, dat kan dan weer afschrikken.

Stel ook niet te snel persoonlijke vragen. Je leert elkaar op tijd en stond wel kennen, daar is later nog tijd voor.

En belangrijk: zet gerust de eerste stap. Het is verleidelijk om te wachten tot je match je voor als eerste een bericht stuurt, maar als je het heft in eigen handen neemt zal je er des te meer de vruchten van plukken.

Een gesprek gaande houden

De openingszin is gezegd, je hebt er op kunnen reageren en nu moet je het gesprek verder op gang trekken. Een gesprek kan natuurlijk snel stilvallen, om dat tegen te gaan zoek je best altijd naar gelijke interesses.

Wil je je gesprekken naar dat hogere niveau tillen? Stel dan een interessant dilemma voor. Aan de hand daarvan leer je de persoon beter kennen. Je kan bijvoorbeeld vragen: zou je liever een miljoen volgers hebben op Instagram of een handvol vrienden in het echt? Op internet staat het vol van zo’n dilemma’s, even google raadplegen en je hebt maar te kiezen.

Pik ook in op wat de ander zegt. Zo toon je interesse en maak je een goede indruk.

Als je match niet meteen een bericht terugstuurt, oefen dan wat geduld uit. Stuur niet meteen na vijf minuten weer een bericht, je wil niet als een stalker overkomen. Laat het allemaal organisch vloeien, je hoeft niets te forceren.

En eerlijk: je zal ook niet met elke match ellenlange conversaties kunnen voeren, soms is het gewoon even wachten tot iemand ontmoet waarmee je wel een klik hebt. Eens je die hebt, zullen die gesprekken meestal van zelf gaan.

 

Op naar die eerste date

Je bent een tijdje met iemand aan het chatten en het botert goed. Tijd om eens af te spreken dus. Wanneer je afspreekt, kies je zelf. Dat kan na twee weken zijn, maar evengoed twee maanden. Doe vooral waar jij je het best bij voelt.

Wil je wel afspreken, maar durf je nog niet goed? Je kan altijd vragen om eerst even te videochatten, zo krijg je al een mooie indruk van die onbekende, maar zit je nog in je eigen vertrouwde omgeving.

Verwacht van een eerste date ook niet te veel. Jullie zullen allebei waarschijnlijk nerveus zijn, het is dus oké om het rustig aan te doen.

Als je dan uiteindelijk afspreekt, kies dan iets wat jullie beiden leuk vinden. Eenvoudigweg iets gaan drinken, is meestal een ideale first date. Dat is misschien een cliché, maar een goede manier om de persoon aan de andere kant van de tafel te leren zonder veel druk. En klikt het niet, dan kan je na een eerste drankje gewoon afscheid nemen.

Een mooie ijsbreker, is het meebrengen en van een kleine attentie. Dat hoeft niets groots te zijn. Schrijft hij of zij graag? Neem dan bijvoorbeeld een klein, tof schriftje met een balpen mee. Dat hoef je natuurlijk niet te doen, maar je zal merken dat je date het wel apprecieert.

Voor je eerste afspraakje wil je er natuurlijk tiptop uitzien, en maar goed ook! Mijd wel een te sterk parfum, we kiezen namelijk onze partner op lichaamsgeur en met een sterk parfum lukt dat minder goed. Maar vooral: heb plezier erin. Je weet nooit dat er iets moois bloeit?

Tekst Justine Cottenie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier