Ai, een muggenbeet! Met deze natuurlijke oplossingen verhelp je het krabben

De muggen zijn weer talrijk aanwezig om ons bloed op te zuigen en ons muggenbeten te bezorgen. Die kunnen verschrikkelijk hard jeuken en zijn daarbovenop nog eens lelijk en heel vervelend. Natuurlijke middeltjes die je toch voor een stuk soelaas kunnen bieden? Wij zochten het even op.

Azijn

Dit oude middeltje zou een hulp kunnen zijn als je een muggenbeet oploopt. Doe een beetje azijn op een doekje of een kompres en breng het op je muggenbeet aan. Azijn ruikt niet bepaald lekker, maar toch zal je merken dat binnen de kortste keren de jeuk vermindert. Als je appelazijn in huis hebt, gebruik je dat best, want dat is het effectiefst tegen muggenbeten. Daarbovenop neutraliseert azijn de pH-waarde van je huid.

Tea tree olie

Deze essentiële olie is voor veel dingen goed, ook voor het bestrijden van een muggenbeet. De olie heeft een ontsmettende werking waardoor de beet ook minder hard zal gaan jeuken. Behalve tea tree olie is ook lavendelolie een goed middeltje. En je zal er in tegenstelling tot azijn wél lekker van gaan ruiken.

Citroen

Snij een citroen in plakjes en leg ze een aantal minuten op je muggenbeet. De jeuk zal hiermee snel verdwenen zijn. Muggen houden bovendien helemaal niet van de geur van een citroen, je kan er dus ook nog eens de ambetante beestjes mee verjagen.

Ajuin

Dit keer zal je hopelijk niet moeten huilen van de ajuin, tenzij het van vreugde is. Ajuin helpt tegen de irritatie die je krijgt van een muggenbeet. Snij dus een stukje van de ajuin, leg het op je muggenbeet en voor je het weet ben je verlost van dat vervelend gevoel. Bye bye jeukende muggenbeet!

Zoutmengsel

Dit mengsel dient om je muggenbeet uit te drogen, de jeuk die je ongetwijfeld hebt zal dan als sneeuw voor de zon verdwijnen. Meng een beetje water met keukenzout en smeer het mengsel op de plaats van je muggenbeet. Zorgt dat je huid voldoende vochtig is voordat je begint. Door het zout zal de pasta werken als een soort scrub. Misschien voelt het niet zo aangenaam, maar het middeltje werkt wel echt.

Draag lichte kledij

Met dit trucje kan je voorkomen dat je een muggenbeet oploopt. Muggen zijn namelijk niet aangetrokken tot lichte kledij, ze gaan meer naar mensen met donkere kledij toe. Kies dus voor dat vrolijke, witte kleedje uit je kast dat je zo mooi staat. Het help nog met de muggen te bestrijden ook.

Tekst Justine Cottenie Foto Getty

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier