Transformers lanceert Bravery Boost om kleine superhelden een steuntje in de rug te geven

Heeft je kind soms last van angstgevoelens? Dan is het zeker niet alleen. Speelgoedfabrikant Hasbro deed onderzoek naar de uitdagingen van kinderen en hieruit blijkt dat bijna de helft van kinderen (43%) van 5 tot en met 9 jaar oud zich wekelijks angstig voelt. Dromen, een spannende film of boek, ruzie en pesten komen vooral terug als spannende momenten. De Transformers van Hasbro kunnen hierbij helpen en het speelgoedmerk introduceert daarom de Bravery Boost. Een hulplijn die ouders en verzorgers kunnen inschakelen wanneer het kind wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Bumblebee, een van de meest geliefde Transformers, staat voor hen klaar.

Uit het onderzoek blijkt dat kinderen regelmatig spannende momenten ervaren. 4 op de 10 kinderen ervaart minstens wekelijks een spannend moment. Jongens geven zelfs significant vaker aan het spannend te vinden om straf te krijgen en te praten tegen vreemde mensen dan meisjes. In aanloop naar deze spannende momenten zoeken kinderen veelal steun bij een knuffel (32%) of praten ze erover (26%). Ook het spelen met actiefiguren helpt hen bij het omgaan met die gevoelens. Bijna de helft (46%) van de kinderen die met actiefiguren spelen geeft aan zich hierdoor blijer te voelen. Ook zegt 42% van de kinderen zich minder verdrietig en sterker te voelen na het spelen met actiefiguren.

Creëer je eigen Bravery Boost
Om kinderen een steuntje in de rug te geven, besloot Transformers om Bumblebee in te schakelen om ze moed te geven met de Bravery Boost, een gepersonaliseerde video – ontwikkeld via kunstmatige intelligentie – om je kind moed in te spreken. Een ‘boost’ aanvragen is simpel! Surf naar de Bravery Boost-pagina, vul de naam van je kind in én selecteer welke spannende gebeurtenis je kind te wachten staat (van een doktersbezoek tot een toets). Et voila: je kan jouw persoonlijke boodschap downloaden en tonen aan je kleine superheld.

Maak kans op een bezoek van Bumblebee
Ouders kunnen via de Instagrampagina van Annelien Coorevits kans maken op een levensecht bezoek van Bumblebee. “Bravery Boost van Transformers steunt kinderen op momenten dat ze angstig zijn en onderzoek laat zien dat dit regelmatig het geval is. Dat is herkenbaar want ook mijn kinderen ervaren regelmatig spannende momenten. Zo vind de jongste het bijvoorbeeld spannend om voor het eerst alleen op een kamer te slapen. Dat actiefiguren kinderen steun kunnen bieden vind ik bijzonder en daarom draag ik graag bij aan de lancering van deze hulplijn”, aldus Annelien Coorevits.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier