Last van (werk)stress? Novotel en Calm lanceren meditatiesessies om te ontspannen

Na corona zou het helemaal anders worden, zo beloofden we onszelf. Minder snel leven, meer genieten, nu en dan even stilstaan bij de dingen, minder stress. Maar alle goede bedoelingen ten spijt, zijn we niet verder gekomen dan een paar vage voornemens. Opnieuw hebben we last van (werk)stress, en opnieuw moet het sneller en meer. Hotelgroep Novotel en de meditatie-app Calm willen daar iets aan doen.

Naar aanleiding van een grootschalig onderzoek door Novotel waarin naar voren komt dat Europeanen massaal lijden onder werkstress. De hotelgroen en meditatie- en slaap-app Calm lanceren daarom een serie meditatiesessies om mensen te helpen om te gaan met werkstress en te ondersteunen om een mindful werkomgeving te creëren.

In het onderzoek werden zesduizend Europese werknemers ondervraagd. Hieruit kwam naar voren dat:

  • 44% lijdt aan werkgerelateerde stress;
  • 93% van de werkgevers heeft geprobeerd om de werk/privébalans te verbeteren;
  • 11u29 de productiefste tijd van de dag is;
  • Werknemers vinden dat ze maar vijf uur en acht minuten per dag echt productief zijn.

Europeanen zijn massaal bezig om hun werkleven onder de loep te nemen. Zo probeerde 93% van de ondervraagden de balans tussen werk en privé te verbeteren. Dit komt voort uit het feit dat 44% last heeft (gehad) van werkstress. 28% heeft wel eens vrij genomen van werk als gevolg van stress.

Chris Timbs, vicepresident Marketing van Novotel Noord-Europa: “De toename van werkgerelateerde stress in heel Europa is ongezond. Iedereen moet een moment kunnen nemen om tot rust te komen. Mindfulness op het werk heeft een bewezen positieve invloed op prestaties, tevredenheid en werkbetrokkenheid. Daarom werken we samen met Calm om onze gasten te helpen mindfulness in hun werkdag te brengen.”

Productiefste moment van de dag

Uit het Novotel-onderzoek bleek dat 11.29 uur het productiefste moment van de dag is. Ondervraagden vinden zichzelf maar vijf uur en acht minuten echt productief, van een gemiddelde werkdag die ongeveer zeven uur en veertig minuten duurt. Gemiddeld werken Europeanen vier uur en twintig minuten per week over die meestal worden besteed aan e-mails en achterstallig werk.

Pendeltijd

Volgens de studie reizen Londenaren het langst voor hun werk, namelijk 43 minuten, op de voet gevolgd door werknemers in Hamburg die gemiddeld veertig minuten onderweg zijn.

Emlyn Brown, vicepresident Well Being bij Accor: “Gewoonten die je leven kunnen veranderen, hoeven niet ingewikkeld te zijn. Denk aan mediteren tijdens je lunchpauze of tijdens het reizen. De exclusieve nieuwe meditaties van Novotel en Calm zijn ontworpen voor drukke managers en behandelen verschillende thema’s om stress te verminderen, relaties te verbeteren en de productiviteit te verhogen. Tijd is ons grootste goed, en er is nooit genoeg van. Nu de werkdruk toeneemt, wordt het steeds belangrijker om ons te concentreren op onze geestelijke gezondheid en tijd voor onszelf te maken om ons drukke leven weer in balans te brengen.”

Het lanceren van de Calm Mini App is volgens de hotelgroep één van de antwoorden om beter met werkstress om te gaan. Met de app kun je genieten van meditaties, (slaap)muziek en verhalen. Let wel: beschikbaar voor alle gasten van de Novotels. De exclusieve collectie van zes meditatiesessies is dan weer beschikbaar voor iedereen die bij Novotel in Europa vergadert.

Klik hier voor meer informatie en om de Novotel x Calm Mini App te downloaden.

Voor meer informatie over de meditaties voor zakelijke gasten, klik hier.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier