Je kleerkast opruimen in 6 makkelijke stappen: zo doe je het!

Oké, dus shoppen is leuk maar dan komt het moment waarop je absoluut geen plek meer hebt in je kleerkast voor nieuwe spulletjes. Opruimen die handel! Een klusje dat dankzij dit stappenplan met 6 tips vlot en vlug geklaard is.

1. Voor je aan de grote kleerkastschoonmaak begint, zet je drie grote dozen klaar: één voor de kleren die zeker niet weg mogen, één voor de kleren waar je vanaf wil en één voor alle twijfelgevallen. Eventueel kun je nog een vierde doos klaarzetten bedoeld voor kleren die oké zijn maar hersteld moeten worden. Bedoeling is dat je echt àlles in je kleerkast onder handen neemt: jurkjes, broeken, schoenen, accessoires…noem maar op.

2. Wees meedogenloos: is een kledingstuk twee jaar ongedragen in je kast blijven hangen, dan zal je het wellicht nooit meer dragen en doe je het beter weg. Ook kleren die te kort/te lang/te klein/te groot/te ouderwets zijn, verdienen een exit.  Tuurlijk, kledij waar je om emotionele redenen aan gehecht bent (handschoentjes van je communiefeest, die handtas die je van je moeder erfde….) mag je gerust houden. Maar die hele korte minirok waarmee je 10 jaar geleden nog mee kon pronken mag gerust de deur uit.

3. Maak tijdens het opruimen alvast een shoppinglijstje. Je zal tijdens het opruimen misschien merken dat je veel broeken hebt, maar te weinig tops om toffe combinaties te maken. Noteer wat je tekort hebt én van welke kledingstukken je teveel of dubbels hebt. Zo koop je straks niet nog eens hetzelfde!

4. Klaar? Ga dan nog eens door de spullen die zeker weg mogen en beslis welke kleren je eventueel kunt weggeven aan liefdadigheid of verkopen op een tweedehandssite. Alleen kledij in goede staat en zonder vlekken komt hiervoor in aanmerking, de rest moet onverbiddelijk weg.

5. Tijd om je kleerkast zelf een update te geven! Vervang alle plastic kleerhangers door degelijke houten of stoffen hangers. Ook mooie opbergdozen speciaal bedoeld om kleren in op te bergen, zijn een goede investering. Bedoeling is om van je kleerkast een aangename plek te maken waar je je kleren goed en netjes kunt opbergen zonder het overzicht te verliezen.

6. Hang je kleren op per soort (broeken, rokken…) of per kleur: dat is de gemakkelijkste manier om kleren terug te vinden én om combinaties te maken.

Succes!

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier