Prikkelvrij shoppen voor alle kinderen, mét en zonder beperking

Een namiddagje shoppen kan voor sommige kinderen een stressvolle bedoening zijn. Tot midden september organiseert modemerk Kiabi daarom een ‘prikkelvrij winkeluurtje’ op zaterdag, met gedimde verlichting en weinig geluid.

Speciaal voor de back-to-school-periode kan je op zaterdag in de Belgische winkels van Kiabi prikkelvrij winkelen. Elke winkel is rustig, zonder overmatig lawaai en zonder felle lichten. Je kan koptelefoons verkrijgen en er is aangepast sensorisch speelgoed. Op infoborden aan de ingang van elke winkel kan je meer uitleg vinden over het prikkelvrij winkeluur.

Kiabi is een Frans modemerk dat focust op inclusieve kleren ontwerpen voor kinderen met en zonder beperking. De shirts hebben knoopjes aan de schouders en de opening aan het hoofd is groter zodat je kleintje er zich niet hoeft door te wurmen. Het merk heeft ook naadloze kledij, zodat gevoelige kindjes niet geïrriteerd raken. De kleedjes van Kiabi zijn makkelijk aan te trekken, zonder veel gedoe.

“Uit de vele gesprekken blijkt altijd de nood aan betaalbare én eigentijdse kleding, ‘net zoals alle andere kinderen’, maar dan wel gemakkelijker aan te trekken. In een volgende stap willen we ook een seizoenscollectie voor volwassenen met een beperking uitwerken.”, zegt Mathilde Devambez, Project Manager Handicap bij Kiabi.

De collectie van Kiabi telt nu 18 stuks, maar dat aantal zal dit jaar nog uitbreiden. Het merk zit hiervoor geregeld samen met kinderen en jongeren met een beperking. In de collectie vind je bijvoorbeeld kleurrijke joggingpakken en frisse t-shirts waarmee zoon- of dochterlief de hele dag kan ravotten op school. De kindercollectie is breed, de focus ligt dus niet alleen op sportieve kledij. Een trendy hemdje of een opvallende trui komen even goed aan bod. De stukken spelen in op de uiteenlopende stijlen en smaken van de jongste onder ons.

Meer info kan je vinden op kiabi.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier