De modeweek van Lut

In de modewereld gaat het soms snel en dus rekenen wij op onze moderedactrice Lut Clincke om ons van de meest interessante modenieuwtjes op de hoogte te houden.

Stella en de beestjes

Dat Stella McCartney een hart voor dieren heeft, weten we onderhand wel. Dit seizoen blikte ze haar campagne in bij The Gentle Barn, een dierenopvangcentrum in Santa Clarita, California. Gezicht van de campagne is actrice Madelyn Cline. Met de shoot wil Stella McCartney opkomen voor het dierenwelzijn. “Je bent wat je eet en wat je draagt”, aldus de Britse ontwerpster die zelf een overtuigde vegetariër is en enkel vegan materialen verwerkt in haar collectie.

Stellamccartney.com

Twee Belgen

Het Antwerpse brillenlabel Binôche en het Brusselse modehuis Natan slaan de handen in elkaar voor een collectie optische brillen en zonnebrillen. De brillencollectie matcht qua kleuren en qua stijl perfect met de kledingcollectie van Natan. De brillen worden in beperkte oplage in België en in Italië geproduceerd, op basis van Europese grondstoffen. Bij het productieproces wordt zo weinig mogelijk water gebruikt, wat de ecologische voetafdruk beperkt. Dankzij hun licht gewicht, zitten zowel de optische brillen als de zonnebrillen comfy op de neus. Natan Eyewear wordt uitsluitend door onafhankelijke opticiens verkocht.

Natan.be en Binoche.be

Koopjes voor liefhebbers van mode en design

Naar goede gewoonte vinden bij MAD Brussels, het Brussels centrum voor mode en design, binnenkort de Brussels Fashion & Designers Sales plaats. Van 27 t.e.m. 29 april kan je er terecht voor een kledingstuk, een accessoire of een designerstuk van een Brusselse ontwerper. Meer dan 50 lokale designers en merken nemen deel aan de lente-editie van de Brussels Fashion & Designers Sales bij en rond MAD Brussels. Zoals het genderneutrale kledingmerk 3WV of de juwelen van Cleo Chrome. Daarnaast staat deze lente-editie van de Brussels Fashion and Designers Sales in het teken van de Fashion Revolution Week. Om aandacht te besteden aan een transparante, eerlijke en lokale productie kan men tijdens de Sales in de vitrine van MAD Brussels de #whomademyclothes installatie en photobooth vinden.

Mad.brussels

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier