De modeweek van Lut: over het vertrek van Jeremy Scott, Eliza Lee en Leni Klum, de dochter van

In de modewereld gaat het soms snel en dus rekenen wij op onze moderedactrice Lut Clincke om ons van de meest interessante modenieuwtjes op de hoogte te houden.

Jeremy Scott verlaat Moschino

Moschino zal er voortaan wat minder vrolijk uitzien, na het vertrek van de flamboyante Jeremy Scott die spontaan geassocieerd wordt met kleur, verbeeldingskracht en vrolijkheid. Tien jaar lang liet hij Moschino bruisen en bracht hij leven op de catwalk.

De Amerikaanse sterontwerper trok op zijn zeventiende van het landelijke Kansas – waar ooit Native Americans woonden – naar het befaamde Pratt Institute in Brooklyn. In 1997, onmiddellijk na zijn studies, vertrok hij naar Parijs, de modestad waarvan hij al sinds zijn prille jeugd droomde. Hij lanceerde er een eigen lijn die meteen bekroond werd met “le Prix ANDAM”, een prestigieuze prijs waaraan 1 miljoen Franse frank, zo’n 150.000 euro, verbonden was. Met dit bedrag kon hij zijn eerste modeshow tijdens de Parijse modeweek financieren en was hij meteen gelanceerd in de internationale modewereld. De rest is geschiedenis: Scott ging talrijke collabs aan waarvan de “gevleugelde” sneakers voor Adidas designklassiekers geworden zijn. Jaren geleden heb ik Jeremy Scott geïnterviewd in Londen. Zijn enthousiasme en positieve uitstraling zijn mij altijd bijgebleven.

“Mijn ontwerpen stralen uit hoe ik me voel. Somberheid is mij vreemd. Ik lach heel graag en ik heb een positieve kijk op het leven. Wellicht is dat de reden waarom ik zo vaak vleugels verwerk in mijn creaties. Het zijn positieve symbolen. Vleugels tillen je op, ze staan voor vrijheid. Het is fascinerend wat mensen er allemaal in zien. Sommigen zien er adelaars in, anderen engelen. Het is zoals bij moderne kunst: als toeschouwer word je zelf geprikkeld om zaken te ontrafelen en te interpreteren. En je interpretatie zegt vaak meer over jezelf dan over de kunstenaar”, aldus Jeremy Scott.

Moschino.com

Jeremyscott.com

Elisa Lee blaast 20 kaarsjes uit

Twintig jaar geleden startte Elisabeth Leenknegt haar juwelencollectie Elisa Lee op. In de eerste jaren focuste ze zich op glasjuwelen, een keuze die in de lijn lag van haar roots. Elisabeth komt immers uit een familie van glaskunstenaars. Geleidelijk aan is Elisa Lee geëvolueerd naar gouden juwelen die in het eigen atelier in Ronse gemaakt worden, naast zilveren juwelen. Om haar 20 jaar te vieren, bracht ze de verjaardagscollectie AER uit. Het is een reeks “opgeblazen” statement-juwelen in zilver en 18-karaat goud. Ze omvat oorringen en halskettingen met bolle bedels, zegelringen en manchetknopen met een glazen kleurvlak dat beschikbaar is in meer dan 50 kleuren. De gouden juwelen worden ook gecombineerd met malachiet, een diepgroene edelsteen.

Elisa-lee.be

Lenige Leni

Leni Klum, dochter van topmodel Heidi Klum, brengt voor het tweede seizoen op rij een capsulecollectie uit in samenwerking met het Italiaanse sportmerk Fila. De collectie bestaat uit 15 sneakermodellen, sporttops, trackpants, sweaters, shorts, sokken, bucket hoedjes, schuinovertassen, rugzakken en tote bags. De campagne werd in LA ingeblikt door Max Montgomery, de bekend mode- en celebrity fotograaf. De collectie zal exclusief te koop zijn bij van Haren.

Fila.com

Vanharen.be

https://vimeo.com/810882864/1901bef527

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier